Hunderacer - Mops

Kategori:

Vi har fået dette spørgsmål om hunderacen moppe, mops;

"Hej..
Mig og Min partner, kigger på hund og har overvejer meget om det skal være en mops.
Derfor synes jeg det kunne være rart, at hører om andres erfaringer. Har læst meget om racen,
Og nogen ting er meget forskelligt fra hvor jeg har læst det henne. Fx. Nogen steder står det er en selskabshund,
Som altid vil være der hvor ejeren er, hvor andre steder står den bedst kan lide at passe sig selv.
Hvad er folks erfaringer? Har de oplevede mange problemer med sygdomme og at det er svært at opdrage den?
Eller er den mere lige til ?"

Mvh
Charlotte

Svar:
Hej Charlotte.
Det er altid svært at finde en objektiv holdning om hunde, alle har jo deres favorit hunderacer.
En mops er både en selskabshund og den kan også lide at bare passe sig selv om sove når den har lyst. Men det betyder ikke den er enten eller. Nogen hunderacer har et virkeligt stort behov for hele tiden at blive bekræftet af flokken. Så hvis du sammenligner med en Mops med andre hunderacer er det nok lettere for dig at danne dig et billede af racen.
Sammenligner du en mops med f.eks. en Labrador, vil du hurtigt opdage at Labradoren er meget motiveret af at være en del af flokken, og behøver meget bekræftelse, hvorimod en Mops ikke har det samme behov.
Dermed ikke sagt at en mops ikke gerne vil være sammen med sin familie, lege, træne og gå ture, den vil den!
Så hvis man ønsker sig en lidt mere "stille" hund er en mops et godt valg, det betyder dog ikke at den ligger hele dagen og sover som en kat, det kommer meget an på hvor meget man aktiverer og motiverer sin hund, hvilket iøvrigt gælder for alle hunderacer.

Omkring sygdom så har mops, oftere problemer med øjenbetændelse og de kan have vejrtræknings besvær i sær hvis snuden er meget flad. Men dette er igen sammenlignet med andre hunderacer. Generelt er racen sygdoms fri og mops lever også længere end en de mellemstore og store hunderacer.
Jeg håber du kan bruge svaret, og hvis der er andre på bloggen som har erfaringer med racen, så hermed en opfordring til at dele jeres viden.

/Admin

Comments

Lene Børner's picture

Mops

Hej!! Jeg blev utrolig ked af det, da jeg læste jeres info om mops, for intet passer dårligere på de mops, jeg selv har og på de mops, som jeg kender for ikke at nævne dem, som jeg passer..... Til Charlotte vil jeg sige, at der selvfølgelig er forskel på temperament, sygdom, sind etc. hos mopsen som hos alle andre hunde... DOG er der følgende kendetegnene ting: Mops ELSKER opmærksomhed og nærhed. Mops ELSKER at være, hvor deres ejer er - nogle vil gerne hænge - andre vil bare have styr på, hvor ejeren er henne... generelt opsøger mopsen mennesker også for at få opmærksomhed... Mopsen er gladest, når deres ejer er glad og tilfreds med den. Et hårdt nej kan få en mops til at se ked ud af det langt hurtigere end mange andre hunde... Vores mopper har ikke oftere øjenbetændelser eller andre problemer end andre hunderacer - men selvfølgelig skal de passes på, som alle andre. Varmen døjer den ene med, men den anden elsker at varme sig i tæpper, sol mv. Den først nævnte har ALDRIG tøj på, mens den anden tit har det - både sommer og vinter... De elsker som sagt nærhed, og ligger ofte og putter hos deres ejere, op ad ejerne eller sammen i en bunke (når der er flere af slagsen) Jeg håber, at indlægget giver Charlotte et lidt andet syn på mopperne - samt at teksten på infosiden omkring mopper bliver rettet til... Med venlig hilsen Lene Børner

Post ny kommentar

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Billed-CAPTCHA
Indtast de tegn, der vises i billedet.