søndag, april 14, 2024
Nyheder

Er du klar til hund?

Hunde er dejlige! Det er der ingen tvivl om. At anskaffe sig en hund, er dog ikke noget man bare lige gør. Der er meget at holde styr på når man skal anskaffe sig en hund. Skal det være en hvalp eller en voksen hund? Hvad spiser den? Her får du lidt inspiration til hvad du skal huske, inden du anskaffer endnu et medlem til familien.

Tid, kærlighed og træning

Efter en lang dag på arbejde, er det dejligt at komme hjem til et sødt lille kræ, der har ventet på dig i spænding siden du gik. Dog skal du huske på at den ikke kan være alene hjemme for længe af gangen. Det anbefales at hunden max er alene hjemme i 8 timer, så det passer med en arbejdsdag. Hvis det er en hvalp du vil anskaffe, så skal du bruge en del tid og kræfter på at opdrage den. Du vil nok gerne have at den er stueren, men er der andet du gerne vil lære den? Sit, dæk, rul rundt? Hvis du skal have en velopdragen og dygtig hund, er det vigtig at træne den fra start. Hvis du derimod køber en lidt ældre hund, så skal der ikke så meget træning til. Men uanset om den er 6 måneder, 10 år eller 8 uger, så skal den have masser af kærlighed og opmærksomhed. Det er vigtig at passe godt på sin hund, så husk endelig at købe et halsbånd med hundetegn, hvor dit nummer står. På den måde kan andre hurtigt få fat på dig, hvis din hund er stukket af.

Mad

Det er selvfølgelig vigtigt at have noget hundefoder i huset, inden du bringer din nye bedste ven med hjem. Hvad du skal give din hund, kan variere meget alt efter størrelse og race. Derfor bør du spørge en dyrelæge, hvad der er bedst til lige præcis din hund, og hvor meget den må spise. Husk at anskaffe nogle godbidder og andet mundgodt. Specielt hvis du har tænkt dig at træne med den, så er det vigtigt at kunne belønne den.

Udendørslivet

Når du kommer hjem efter en lang dag på kontoret, er du muligvis træt, og tiltrukket af tanken om at slænge sig i sofaen med benene op. Men den går ikke med et lille kræ derhjemme. Den skal luftes og have opmærksomhed. På med traveskoene og afsted. Husk at anskaffe en god snor, så du kan gå nogle lange ture. Der findes et hav af hundesnore, det er bare om at finde den der passer dig bedst. Det er en rigtig god ide at have et par hundeposer i lommen, i tilfælde af nødstilfælde. De kan købes i dyrebutikker, og nogle offentlige steder kan du tage dem gratis.

Hvis du er så heldig at have en dejlig have, hvor din nye ven kan boltre sig, så bør du udnytte det. Køb noget legetøj til haven, så i kan lege. Derudover bør du overveje om du skal have et hundehus. Et sted hvor vuffer kan søge ly, uanset om det er våd sommer eller høj sol. Det er vigtig at give hunden nogle gode og trygge omgivelser, så den føler sig hjemme.