fredag, marts 29, 2024
Nyheder

Her er de dyreste hunderacer i verden

Hunde er én af de mest populære husdyr i Danmark. Og det er der en grund til. De små søde venner er altid ved ens side, uanset hvad du går igennem i dit liv. De er trofaste og fuldkommen ligeglade med, om du har fejlet på arbejdet eller på anden måde haft en dum dag. Sekundet du træder ind ad døren, så er de bare glade for at se dig.

Netop af denne grund er der også enormt mange, der er villige til at betale en dyr pris for deres hund. Og nogle racer er bare meget dyrere end andre. Herunder har vi lavet en liste med nogle af de mest dyre hunderacer i verden.

Hvis du skulle blive lokket til at købe en af disse, så kan det være du får brug for at låne penge til at hjælpe økonomisk, da nogle af priserne muligvis vil chokere dig.

Tibetansk mastiff

Vi starter i ”den lave ende” af denne topliste. Her finder vi den tibetanske hunderace ”Tibetansk mastiff”. Dette er en særdeles stor hunderace, der kan blive helt op til 85 kg i nogle tilfælde. Oprindeligt stammer den fra Himalaya, hvor hunden i mange år er blevet brugt som en slags vagthund af de Tibetanske nomader. Den beskyttede de lokale stammers får fra udefrakommende rovdyr. Denne fortid gør også hunderacen til en perfekt vagthund for mange, da den er meget beskyttende af natur.

Prisen for bestemte afstamninger af den tibetanske mastiff er næsten 45.000 kroner.

Samojeden

Den næste hund på listen stammer oprindeligt fra Sibirien. Ligesom den forrige race på listen, så levede den også sammen med nomadestammerne. Denne type hund blev også brugt til at beskytte stammens dyr, men de blev også brugt til at trække slæder, når deres ejere skulle bevæge sig rundt.

Nu til dags er samojederne ekstremt menneskekærlige. De holder meget af at tilbringe tid med os mennesker og ligge sig op ad os for at holde os varme. Det er en del af deres natur. Hundene vil også ekstremt gerne hilse på alle, der krydser deres vej. Derfor er de ikke så gode som vagthund, hvis du ønsker at holde ubudne gæster væk, da de højst sandsynligt vil lege med nye mennesker.

Hvis du er interesseret i denne menneskeelsker, så kan du komme til at betale helt op til 50.000 kroner.

Løwchen

På listens førsteplads finder vi hunderacen ”Løwchen”, der oversat fra fransk til dansk betyder ”lille løve hund”. Denne race er ældgammel og stammer hovedsageligt fra Frankrig, hvor den har haft sin største udvikling.

Racens udseende har inspireret navnet, da den ligner en lille løve. ”Lille” er dog en vigtig pointe, da hunden ikke bliver højere end omkring 30 cm og kommer til at veje 5-8 kg.

På trods af dens lille størrelse er prisen dog slet ikke herefter. Racen er ekstremt sjælden, hvilket gør, at der i nogle tilfælde skal betales helt op til 60.000 kroner, før du kan få denne lille løve med dig hjem.

Denne artikel er sponsoreret af Santander Consumer Bank og deres forbrugslånsafdeling, der ønsker at gøre dig i stand til at købe din drømmehund.

Kilde til artikel: http://www.thedogdigest.com/dog-breeds/2016-top-10-worlds-most-expensive-dog-breeds-to-own/10/