mandag, april 15, 2024
Blog

Nyudklækket hundeejer? Læs vores fem gode råd til, hvordan du forbereder dig på dit nye familiemedlem

Skal du – eller din familie – være hundeejere for første gang? Der er utrolig mange ting at tage hensyn til, når man får et nyt familiemedlem i form af en nuttet lille hundehvalp – og de er ikke alle lige sjove at forberede sig på. Det kan være nok så sjovt at besøge hvalpen og finde på et navn til den, men der er også mange praktiske ting, der skal forberedes. For eksempel skal man planlægge hvem der går tur og fodrer hunden hver dag, og der skal købes en masse forskelligt tilbehør ind, så huset er forberedt på, at der kommer en hundehvalp, som kan have utrolig meget energi, der skal brændes af.

Inden I lukker jeres nye bedste ven ind i jeres hus kan det derfor være rart med nogle afslappende dage, så man kan forberede sig på det energiniveau, som en hvalp tager med. Hvis du gerne vil koble hjernen lidt fra, kan du smide dig på sofaen og tage et afslappende spil for eksempel på online casino uden rofus, som byder på nogle sjove, underholdende og ikke mindst afslappende spillemaskiner.

Råd nr. 1: Sørg for, at jeres hjem er klart og sikkert til det nye familiemedlem

Vær opmærksom på, at dit hjem bør være 100 % forberedt og gjort klar til, at der kommer en lille ny hundehvalp og flytter ind. En hvalp kan have utrolig meget energi og vil med stor sandsynlighed straks gå i gang med at snuse til hver en krog i sit nye hjem, mens den logrer glad med halen. En lille ny hvalp har dog ikke altid fuldt styr på sine bevægelser, hvilket kan betyde, at møbler og lamper etc kan få en tur på gulvet. Sørg derfor for at sikre de ting, som I har allermest kært, så jeres nye hundehvalp ikke ved en fejl kommer til at smide noget på gulvet og ødelægge det. Hvis I har nogle rum, som jeres nye hun under ingen omstændigheder må færdes i, bør I også på forhånd sikre disse rum med hundenet eller låger, som hunden ikke kan kravle gennem eller hoppe over, så I fra start sætter en grænse for, hvor hunden må og ikke må færdes i jeres hjem.

Råd nr. 2: De første dage er de vigtigste

Hvis du vil gøre din nye hvalp så tryg som muligt – så hurtigt som muligt – bør du have ekstra meget fokus på den i de første par dage. Du bør nemlig være tæt på din nye hvalp hele tiden, så den kan føle sig tryg og ikke bliver bange for pludselig at være væk fra de rammer, hvor den har tilbragt de første tre måneder af sit liv. En hvalp, der flytter ind hos en ny familie er nemlig pludselig helt alene og afskåret fra sin mor og eventuelle søskende, og det er derfor vigtigt, at den ikke føler sig alene eller føler, at den er sammen med fremmede. I kan med fordel lade hunden sove ved siden af sengen de første par dage, så hvalpen kan falde trygt til ro om natten.

Råd nr. 3: Renlighed – eller ej?

I bør også på forhånd beslutte jer for, hvordan jeres hun skal opdrages, når det kommer til renlighed. Der er stor forskel fra hunderace til hunderace på, hvor tisstrængende en hun er, en også hvor nem den er at gøre renlig. Nogle hunde skal ud og tisse en gang i timen, mens andre kan nøjes med at komme udenfor på toilet omkring tre gange om dagen. I de første par dage vil I sandsynligvis opleve, at hunden tisser indenfor, fordi den ikke fra start er vant til jeres rytme. Hunden ved heller ikke endnu, hvordan den skal signalere til dig, at det er tid til at komme på toilet, så i begyndelsen er det ejerens ansvar at tage hvalpen med udenfor, for eksempel i en hundeskov, for at komme på toilet i løbet af dagen.

Råd nr. 4: Opdrag din hund på en fornuftig måde

Det er vigtigt at skabe nogle gode og trygge rammer for en hvalp, der lige er “flyttet hjemmefra”, men man bliver også nødt til at opdrage på sin nye hund. Gør det derfor klart fra start af, hvilke kommandoer, du ønsker din hund skal lære og sæt klare rammer for, hvad din hund må og ikke må, som for eksempel at opholde sig i møblerne eller tigge ved middagsbordet. Få evetuelt råd fra en hundetræner, hvis du har svært ved at opdrage ordentligt på din hund.

Råd nr. 5: Giv din nye bedste ven masser af kærlighed

Vigtigst af alt, når man får en lille hundehvalp som nyt familiemedlem er, naturligvis, at man giver hvalpen masser af opmærksomhed, omsorg og ikke mindst kærlighed. Du er din hunds nye bedste ven – og den er naturligvis din. Husk også, at det ikke kun er i begyndelsen, din hund har fortjent masser af kærlighed og omsorg.