• Cesky Terrier

  Cesky terrieren er en lille, kortbenet terrier med en firkantet kropsbygning og et karakteristisk, terrieragtigt ansigt med hængeører. Pelsen er kort på kroppen, men lang på maven og benene, samt i ansigtet og kræver jævnlig og omhyggelig pleje. Cesky terrieren findes både i gråblå, hvor hvalpene fødes sorte, eller lyd kaffebrun, hvor hvalpene fødes brune. Højden over skulderen er mellem 25 or 32 centimeter, og vægten ligger mellem 6 og 10 kilo. Om racen Cesky.
  Læs mere »
 • Beskrivelse af Leonberger

  Leonberger Vi får så ofte spørgsmålet: Hvad er en Leonberger egentlig for en hund? Hvad kan man bruge den til, hvad har den været brugt til? Hvordan er dens temperament? Kan man gå lydighedstræning med sådan en? En kæmpestor, nøddebrun/rødbrun, elegant, stærk, majestætisk, mild, glad, tilpasningsvenlig løve-bamse med store ører, stor hale og kæmpe poter. Sådan kunne man godt begynde en artikel om, hvad en Leonberger egentlig er. Men den er meget mere end det..
  Læs mere »
 • Great Dane

  Grand Danois Oprindelse Racens oprindelse er der noget tvivl om. Pt er den opført som værende tysk. Men den danske Grand Danois klub arbejder på at få den opført som værende dansk. Derfor kalder de den i Tyskland for Deutche Dogge og i Danmark Grand Danois eller Den Store Danske. Temperament En Grand Danois er trods sin størrelse utrolig rolig. Den er meget børnevenlig, dog skal man have et vågent øje for Grand Danois’en er.
  Læs mere »
 • OES

  Oprindelse En Old English Sheepdog er en stor godmodig hyrdehund. Dens oprindelsesland er England, hvor den blev brugt til at drive får og kvæg til markedet. I dag er den hovedsagelig familiehund, men dens instinkter er bevaret, og den elsker at holde sammen på sin flok - familien. Størrelse og udseende En Old English Sheepdog hvalp bliver født sort/hvid men skifter i løbet af sit første leveår til grå/hvid. En voksen Old English Sheepdog måler omkring 60 cm.
  Læs mere »
 • Kleinspitz

  Kleinspitz oprindelse Den stammer fra Tyskland og er den 2. mindste af Germann Spitz gruppen, som omfatter Keeshund- Grossspitz - Mittelspitz - Kleinspitz – Pommeranian. Blev tidligere brugt som vagthund, men siden en lille værdsat selskabshund i de bedre kredse, hvor bl.a. dronning Victoria i England havde flere. Egenskaber Kleinspitz elsker nye udfordringer og opgaver. Det er en hengiven og meget trofast familiehund som egner sig fortrinligt til lydighed og agility. Temperament Det er en.
  Læs mere »
 • Irsk Setter

  Oprindelse Den Irske Setter stammer fra Irland, hvor den i 1885 blev fastsat som race i Dublin. Der er fundet litteratur om den Irske Setter tilbage i 1555 som fortæller hvordan man trænede den til drivende jagt på fugl i net. Efterfølgende ændrede jagtformen sig til falkejagt, hvor hunden fungerer som stående hund for fuglen. Denne egenskab hos hunden anvendes den dag i dag. På gælisk kaldes den modder rhu. Den almene opfattelse er, at den Irske.
  Læs mere »
 • Finsk Lapphund

  Oprindelse Racen stammer fra det nordlige Skandinavien, Lappland som dækker det nordlige Finland, Norge, Sverige og en del af Rusland. Det er en meget gammel race som har været brugt i umindelige tider til hjælp med samernes rensdyrhold. Både som hyrdehund, men også som vagthund mod vilde dyr og selskabshund, der lå i teltene med kvinder og børn og varmede og var sociale. Ifølge gammel samisk overlevering var hundene ekstremt vigtige for samerne, så vigtige.
  Læs mere »
 • Sheltie

  Sheltien´s oprindelses land er Shetlandsøerne, en øgruppe på ca. 100 forblæste øer, nordøst for Skotland. Øerne blev indlemmet i Skotland i 1590. Omkring århundrede skiftet begyndte den Engelske flåde at komme til øerne, hvorefter  Shetland Sheepdogen, holdt sit indtog i England, og derfra videre ud i verden. Sheltien er en hyrdehund, som blev anvendt til vogtning af mindre fåreflokke. Den første dansk opdrættede Shetland Sheepdog kom til verden 22. juli 1942. Racens temperament Venlig, intelligent,.
  Læs mere »
 • Old English Sheepdog

  Oprindelse Old English Sheepdog er oprindelig fra England, hvor den som hyrdehund tidligere er blevet brugt til at drive får og kvæg over lange distancer.  Den er beregnet til at arbejde selvstændig, og til at passe på flokken, og hører derfor til under betegnelsen vogtende hyrdehunde. Det første kendte billede af en Old English Sheepdog er malet i England tilbage i 1771. I 1888 kom den første officielle standard. I 1929 kom de første 2.
  Læs mere »
 • Eurasier

  Oprindelse Eurasieren ER en forholds NY hunderace , den blev skabt I Tyskland 1966 af Julius Wipfels. Ved at krydse Wolfspitz(Keeshound) tæve med en Chow-chow , Hans formål var at skabe en familiehund med en polarhunds udsende. Senere blev racen komplet ved at krydse Samoyeden ind. Eurasier blev Fci godkendte racen I 1973, den første Eurasier kom til Danmark I 1982. I dag ER der ca 700- 800 hundrede på landsplan. Beskrivelse af Eurasier Eurasieren.
  Læs mere »