onsdag, juli 17, 2024
Hunderacer

Schnauzer

Oprindelse og historie

Selv om Schnauzer tilhører hunderacen terrier, er Schnauzerne født med et helt andet temperament end en typisk terrierrace, som f.eks. Jack Russell, eller Stafordshire. Schnauzere er både roligere og mere imødekommende overfor for fremmede og ikke mindst andre hunde.

Schnauzere stammer oprindeligt fra Tyskland, og man mener at navnet Schnauser stammer fra hundens karakteristiske overskæg, men det vides ikke med 100% sikkerhed.

Racen er fremavlet primært som familiehund, og kan spores tilbage til det 16. århundrede, hvor de første optegnelser om racen stammer fra.

Temperament

Racen er legesyg og relativ nem at opdrage, men kræver dog rimelig faste rammer, da hunden ellers selv vil tage styringen.

Der ligger et indgroet jagtinstink i denne hunderace, og det kan ikke anbefales af racem holdes sammen med mindre husdyr, som hamster, kanin mfl. Dog kan racen let holdes sammen med katte og andre hunde.

Pleje og sygdomme

Normal pleje af hunden er påkrævet, med daglige gåture og pelspleje. Pelsen er nem at børste men underpelsen er tyk og filtret og kræver ekstra pleje. Der er ikke nogen særlige sygdomme forbundet med racen, men Schnauzer tager hurtigt på i vægt og bør derfor ikke overfodres, eller have for mange godbidder.

Schnauzeren vil med glæde tage imod alt den motion den kan få, så en daglig løbetur, vil virkelig komme hunden til gode.

Egenskaber

som familiehund ejner Schnauzeren sig perfekt. Den er både villig til at lære tricks, passe på huset, og gå lange ture.

Racen anses som værende en af de “klogere” hunderacer, og en gennemsnits Schnauzer kan også lære flere tricks end de fleste andre hunde.

Hunden holdes af mange det den ikke fælder, og mange mener også at racen ikke har den typiske “duft” som hunde har.

Udseende

Schnauzere finde i 3 forskellige udgaver, mini standard og stor. Størrelsen for em standard Schnauzer er for hanner 45-51 cm, hunner skal være omkring 43-48 cm. Hunden vejer mellem 14-20 kilo.

Racen kendes let ved det karakteristike overskæg som hænger ned langs læberne, samt buskede øjenbryn.

Hunden skal være ca. lige så lang som den er høj, hvilket giver den et lidt firkantet og fremadrettet udseende.

Pelsen er mellem lang og giver hunden et kraftigt udseende, på trods af sin lette vægt.

Hunden har som de fleste andre terrier racer, saksebid, med små tænder.