Hund og baby

Kategori:

Hej alle brugere, vi har modtaget dette spørgsmål fra Pia, og jeg håber at der er nogen i blandt jer, som kan svare på Pia's spørgsmål.

Spørgsmål:
Hej.
min søster har en 4 år gammel border terrier. han er en rigtig dejlig og fredelig hund. Gør ikke nødvendigvis når man kommer, tigger ikke er i det hele taget meget fredelig. MEN han kan slet ikke styre sig når der er mindre børn og babyer i nærheden. Han nærmest skriger hvis man har en baby på armen (reagerer ligesådan hvis han møder nogen som hiver deres lille hund op på armen).
Problemet er nu at min datter har fået en baby og hunden er helt umulig at styre. Han napper efter hænder og fødder og kan jo hoppe højt. mit bud er at han tror det er en hvalp han kan lege med men hvordan får vi ham til at acceptere at babyen også skal være der?

venlig hilsen
Pia

Comments

Hundelufter Ida's picture

hvor jeg føler med jer. vi

hvor jeg føler med jer. vi har aldrig haft problemer med hunden og vores børn (bortset fra børnene ikke gider lufte ham) så vi har virkelig været heldige. jeg håber det gik i orden.
Niels Krog's picture

Allergi

Jeg har overtaget en Basset de Fauve Bretagne efter min datter. Den er næsten 4 år og er blevet kastreret, da den ene testikel ikke ville falde ned. Hunden er desværre plaget af meget uren hud, der giver små åbne sår og klør meget, hvilket gør, at han kradser sig meget. Dyrlægen har foreslået en operation, men jeg har svært ved at se, hvad den operation skal gå ud på og dyrlægen kan da heller ikke rigtig forklare, hvad der skal foretages ved operationen. Jeg har forsøgt mig med Aloe Vera produktet FLP, som jeg har en del erfaring med bl.a. til dyr og allergi bl.a. også til mig selv. Det har hjulpet meget, men vi kan ikke få irritationer i højre øre til at forsvinde helt, Han bliver vasket i special shampoo jævnligt ca. en gang om måneden, og har det så godt i nogle få dage, hvis jeg ikke sprayer med Aloe Vera Veterinær. Dyrlægen kender ikke midler, der kan hjælpe. Det vi har prøvet fra den kant hjælper ikke. Kender nogen nogle gode råd?
Niels Krog's picture

Hund og Baby

Jeg kan anbefale metoden, som vores meget populære hundepsykolog i TV2 bruger. Pia er inde på noget af det rigtige med at fjerne hunden lige så tit, der viser tegn på ophidselse. Henled hundes opmærksomhed på noget andet og når du fanger hundens opmærksomhed, så giv den en belønning, så den bliver interesseret "mere" i belænningen end i ophidselsen. Er det meget slemt og uden virkning, tages hunden helt væk fra rummet indtil den falder til ro, hvorefter gentagelse gøres lige så mange gange det er nødvendigt.
Tina Fisker's picture

Hunde og babyer

Hej Pia Det er UTROLIG vigtigt at din søsters border terrier lærer at være rolig, når der er børn til stede, og det gælder både små og store børn. Det er ikke acceptabelt at han/hun hopper op og skriger, men jeg tror simpelthen, det er fordi, der aldrig er nogen, der har lært ham/hende, hvordan man skal opføre sig blandt babyer. I er nødt til at tage ejerskab over situationen og jeg vil foreslå, at I tager hunden i snor og uden at give kommandoer bruger snoren til at få hunden rolig. Dvs. I sørger for at hvis I sætter jer ned sammen med din datter og baby, så må hunden ikke hilse på baby - det har den allerede gjort ved at I er i samme rum. Det er vigtigt at du sørger for at hunden er rolig og her gælder det om at have tålmodighed. Hver gang hunden vil hen til barnet i ophidset tilstand, så trækker du i snoren eller blokerer med armen. Det gør du ligeså mange gange, det tager at få din hund rolig - og jeg lover at den giver op på et tidspunkt og sætter sig ned og måske endda lægger sig. Først når hunden er rolig roser du og klapper, og på denne måde lærer hunden, at den skal være rolig, når der er babyer og børn til stede. Det giver altid større kontrol at have snor på din hund, når du skal lære hunden at reagere anderledes i nye situationer. Jeg kan anbefale en retrieversnor, som går ud i et. Jeg håber, det kan hjælpe for det er en fornøjelse at have børn og hund i samme rum :) / Tina
billige ure's picture

billige ure om hunde

Hej Jeg har overvejet at få mig en hund og da jeg har 2 små drenge er dette meget god læsning, tak!

Post ny kommentar

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Billed-CAPTCHA
Indtast de tegn, der vises i billedet.