onsdag, maj 29, 2024
Blog

Forstår hunden sit eget spejlbillede?

Hvis du har hund, så har du måske været ude for, at din hund står og gør længe af spejlet i badeværelset. Det skyldes, at hunde ikke forstår, at det er dem selv, de ser i spejlet. I stedet tror de, der er en anden hund i deres hjem. Og det kan give anledning til stor gene at have en hund, der gør konstant i huset.

Hvis du har et stort spejl i et af dine værelser, så kan det blive et problem, hvis hunden hele tiden gør af spejlet. Vi har samlet nogle gode råd for, at hunden ikke skal blive bange eller forvirret i et hjem med spejle. 

Hold spejlet i badeværelset

Nogle mennesker vil gerne have spejle stort set over hele hjemmet. Spejlene giver en illusion af, at der er mere plads, og så ser de flotte og elegante ud. Desuden er det jo smart, at man lige kan se sig selv i øjnene, inden man går uden for døren, eller lige når man står op.

Men hvis dit hjem er fyldt op med spejle i hvert rum, så kan det blive noget så forvirrende for din hund. De tror jo, at der er en anden hund inde i hjemmet hver gang, de ser deres eget spejlbillede.

Derfor er det en god idé at tænke over, hvor og hvor mange spejle man har i sit hjem. Hvis man holder sig til at have et stort spejl i badeværelset, så er det kun her, din hund kan føle sig nysgerrig eller måske truet. Og til badeværelset kan man jo lukke døren, så hunden ikke har stået af gøet af et spejl i flere timer, når man kommer hjem fra arbejdet.

I stedet kan man overveje at købe nogle flotte plakater til dekoration. Det kan man blandt andet hos Minida.

 

Hold spejlene i små størrelser

Hvis ikke man er interesseret i at skulle skille sig af med alle spejlene i ens hjem, så kan det være en idé blot at sørge for, at de ikke er store og går helt ned til gulvet. Hunde er immervæk ikke så høje som mennesker, så hvis de ikke kan se dem selv i spejlet, så er det jo ikke et problem.

 

Der fås rigtig mange finde og elegante spejle til entreen, soveværelset og badeværelset. Og de behøver overhovedet ikke fylde hele væggen. I stedet ser de enkle ud og ligner nærmest en billedramme, når de bliver hængt op i stuen eller over sengen.

 

De sidste løsninger

Hvis man absolut ikke vil af med sine store spejle i hjemmet, så er én af de sidste løsninger at holde hunden ude af de rum, hvor der er store spejle. På den måde bliver hunden ikke bange eller gør, når du ikke er hjemme. Du kan med fordel også tildække spejlene, inden du går hjemmefra. Selv om det måske er en lang proces, så vil din hund nok takke dig for det, når du er taget væk.