onsdag, maj 29, 2024
Blog

Sådan indretter du en have, når du har hund

De fleste hunderacer elsker at boltre sig på meget plads ude i en have. Så det første råd til dig omkring din have, hvis du har hund, er selvfølgelig, at der gerne må være meget plads – men det siger måske sig selv.

Der er mange andre overvejelser, som du helst skal gøre dig, hvis du gerne vil indrette din have på bedst mulig vis, så den passer til at have hund. Her får du nogle tips til, hvad du skal undgå, og hvad der kan være en god idé at inkludere.

Hav en masse plads – men ikke mere end du kan overskue

Som det blev nævnt i indledningen, så er det selvfølgelig helt oplagt, at du har god plads og har en dejlig, stor have.

Men er det altid den bedste løsning? Hvis du ikke er det helt store havemenneske med grønne fingre, så skal du måske genoverveje det. Haven kan hurtigt komme til at se rodet ud, hvis den ikke bliver holdt ved lige, når man har en hund, der graver huller og har sine rutiner på ”toilettet”.

Hvis du gerne vil have en nydelig have, men ikke kan overskue et stort areal af arbejde, så hold hellere skalaen lidt nede. Den bedste løsning for dig ville nok være at nøjes med nogle gode, lange gåture i stedet for.

Undgå dette i haven

Det kan være sjovt for din hund, hvis der er lidt buske og andet forskelligt at snuse i og løbe rundt om. Der er dog visse planter, som du skal undgå, for dem kan din hund ikke tåle. Læs alt om dem her, så du undgår at din hund får spist, som faktisk er giftigt for den. På den måde undgår du en ubehagelig oplevelse både for dig selv og hunden.

Hvis du er glad for at gro grøntsager eller andet spiseligt i din have, så er det ikke en god idé, hvis det er frit tilgængeligt. Det kan være meget fristende for din hund at løbe ind på nye, bløde jord og grave diverse steder. Det er super ærgerligt for dig, så måske skal du indhegne området eller have det i et drivhus.

Husk en god indhegning

Alfa og omega for din have med hund er, at du husker at få en solid indhegning, hvis din hund skal have mulighed for at være derude alene. Indhegning er i sidste ende altid en god idé, også når du er i haven sammen med hunden.

Hunde vil gerne på eventyr, og der kan være mange forskellige ting, der fanger deres opmærksomhed uden for havens område. Måske kommer en kat løbende, eller også nærmer et fremmed menneske jeres grund. Det kan give anledning til, at hunden løber af sted, og det kan nemt gå galt.

Så sørg endelig for, at din have har en god indhegning, som sørger for, at hunden ikke bare kan løbe ud, som den har lyst til. Det vil uden tvivl gavne dig utrolig meget.