onsdag, juli 17, 2024
Blog

Begynderguide til hundevæddeløb

Vi er mange, der elsker følelsen af at få nye interesser og hobbyer. En ny og spændende verden åbner sig med et hav af muligheder. På samme måde gælder det, når vi finder en ny sportsgren at vædde vores penge på. Pludselig er der et utal af nye faktorer, som vi skal tage med i vores overvejelser. Hundevæddeløb er en konkurrenceform, som har vundet frem i popularitet over det meste af verden – og nu også i Danmark. Det er på samme måde muligt at vædde på hundevæddeløb på internettet. En potentiel ny indtægtskilde for os, der elsker væddemål. Det er vigtigt, at vi får variationer i vores spillemønstre. På den måde er det ikke kun fodboldkampe, som vores penge spilles på hver søndag.

Her på siden har vi udarbejdet en begynderguide til hundevæddeløb. Vi fortæller om sporten generelt og de særlige aspekter ved konkurrencen, som man bør tage hensyn til. Med andre ord, så bør vi kende til sporten, før vi spiller vores penge online eller på væddeløbsbanen. Guiden her sørger for, at vi alle bliver bedre klædt på til vores første møde med hundevæddeløb.

Hundevæddeløb – en industri i fremgang

At spille på hundekapløb- eller væddemål har vundet stor popularitet i mange dele af verden. Sporten er størst i lande som Storbritannien, Australien og USA. Hundevæddeløbene sker på daglig basis i England. Store bettingfirmaer som f.eks. Betfair tilbyder muligheden for at spille på disse løb. Historien om hundevæddeløb går over hundrede år tilbage til datidens England. Her var løbene meget primitive. Senere blev hundevæddeløbene taget op i Californien igennem 1930’erne. Her blev sporten taget til et højere niveau gennem mekaniske startbåse, som vi kender det fra hestevæddeløb.

Hvad er hundevæddeløb?

Hundevæddeløb minder på mange måder om hestevæddeløb i forhold til procedurer og regler. Sporten er meget simpel i sammenligning med andre væddeløb – læs mere på racing.nu. Sporten er forskellig fra bl.a. hestevæddeløb i den forstand, at der ikke er nogen jockey. Hundene løber med andre ord selv fra start til slut. Sporten kan dermed siges at være mere simpel, da mange aspekter fra hestevæddeløb er sparet væk. Omvendt så kan konkurrenceformen også siges at være mere uforudsigelig, da vi spiller på hunde. Dyr, der ikke styres eller føres af mennesker.

Industrien domineres typisk af løb med racen ”greyhounds”. En særlig hunderace, som kan sammenlignes med Formel 1-biler i modsætning til andre typer køretøjer. Væddeløb med såkaldte greyhounds er, hvor der spilles flest penge i verden. Greyhounds er en specifik race, som er opfostret til at løbe hurtigt. Hurtighed er det mest væsentlige i hundevæddeløb, da hundene ikke kan trænes til at løbe specifikke distancer.

Detaljer om væddeløbet

Et klassisk greyhound-løb involverer seks hunde, som alle starter ved startbåsen. Alle hunde kan se ud af båsen, da der kun er tremmer foran deres øjne. På samme måde som i hestevæddeløb. En klokke ringer for at signalere starten til de seks hunde. En særlig anordning er lavet for at få hundene til at løbe. En såkaldt ”lure” genstand, som gør, at hundene løber med topfart fra start til slut. Hundene fanger aldrig genstanden, før de har krydset mållinjen. Et incitament lavet for at sikre sig, at hundene løber med topfart hver gang – en løsning på, at hundene ikke har en jockey tilknyttet.

Betting inden for hundevæddeløb

Der findes mange forskellige muligheder i forhold til at spille på hundevæddeløb. Mange bettingsites har et stort antal forskellige kombinationer og spilmuligheder – Læs mere her.  Der er således muligheder for både at spille risikofyldt – modsat kan vi spille mere sikkert. Den mest almindelige måde at spille på er ved at vædde på en specifik hund til at vinde det pågældende løb. Der er som sagt seks hunde, der deltager i hvert race. Her er muligheder for at spille på en hund fra starten af løbet eller spille på en specifik hund i løbet af racet. Udbetalinger svinger i forhold til, hvor risikabelt væddemålet er. At spille på den førende hund i midten af løbet sænker udbetaling markant. Omvendt er det mere sikkert for den risikoaverse spiller.

Utallige muligheder for spil

Det er samtidig muligt at spille på, at en specifik hund færdiggør løbet inden for bl.a. top tre. Her er risikoen nedsat markant for, at vi som spillere kan være mere sikre på udbetalinger. En god metode til nye spillere inden for sporten. Omvendt så kan vi hæve risikoen, når vi er blevet mere erfarne med betting inden for hundevæddeløb. Vi har bl.a. chancen for at spille på flere hunde over en række af løb, som foregår samtidigt. Systemet fungerer på samme måde som at vædde på en række af fodboldkampe. Alle kampe skal gå hjem, for at vi får udbetalingen. En type af væddemål, som er særligt populære på internetsiderne, hvor vi kan skabe os overblik over væddemål. Kategorierne af væddemål kaldes for henholdsvis forecast og tricast. Forecast er den simple, mens tricast er det svære væddemål med store udbetalinger.

Muligheder for store præmier

Der findes mange store begivenheder inden for hundevæddeløb. Her er der specielt gode muligheder for at indhente gode udbetalinger. Store bettingfirmaer tilbyder variation i spil og stærke tilbud i forbindelse med disse løb, der ofte foregår i Storbritannien. En klassiker inden for industrien er f.eks. det store English Greyhound Derby. Hundevæddeløbene foregår i flere trin, hvor de bedste hunde får lov at konkurrere mod hinanden frem til finalerunderne. Vi har som spillere mulighed for at følge hundene igennem turneringen og blive klogere på deres individuelle egenskaber. Præmiepengene for løbet i år 2017 kom helt op over de 350.000 engelske pund. Et markant udbetalingsbeløb for en sport, der for alvor er ved at etablere sig. Et signal til os om, at der er gode muligheder i at begynde sin interesse for hundevæddeløb.

Afsluttende bemærkninger

Hundevæddeløb er for alvor på vej frem – også i Danmark. Konkurrenceformen åbner nye muligheder for os som spillere. Et afbræk fra kun at spille på fodboldkampe. Hundevæddeløb har enormt potentiale for gode udbetalinger, da spillet er mere simpelt end f.eks. hestevæddeløb. Der er muligheder for væddemål, hvis man er nybegynder. Men også for mere erfarne spillere. Denne begynderguide til hundevæddeløb har haft til hensigt at gøre os parate til første måde med sporten. Lad os udforske det nye spil allerede i dag. Der er store udbetalinger, der ligger og venter på os inden for hundevæddeløb.