onsdag, juni 12, 2024
Blog

Giv din hvalp den bedste start på jeres liv sammen med hvalpetræning

Er du trådt ind i et nyt kapitel i dit liv, hvor du har et nyt lille liv, du skal tage dig af – og her snakker vi ikke om et nyt lille menneskebarn, men derimod menneskets bedste ven? Hvis du kan nikke genkende til dette, så har du sikkert overvejet – både inden og efter du har hentet din lille hvalp – om hvalpetræning er noget for jer. Hvis du er usikker på dette, så læs med her.

Hvorfor er hvalpetræning vigtigt? 

Du kender helt sikkert til den følelse, som er, at du vil give din hvalp den bedste start på livet i din varetægt, og i den sammenhæng kan hvalpetræning have store fordele for din hvalp, for dig og jeres fremtid sammen. Læs mere om hvalpetræning her

Til hvalpetræning får din hvalp mulighed for at møde og socialisere med andre hunde og mennesker i et kontrolleret miljø, hvor du er hvalpens base og tryghed. Mødet med andre hunde kan gøre din hvalp mere rolig i fremtiden, når I støder ind i fremmede hunde på jeres gåture. Det samme gælder med mennesker. Din hvalp bliver også hurtig vant til fremmede mennesker, og dette kan gøres jeres gåture roligere. Hvalpetræning kan altså være en investering i fremtiden. 

Hvalpetræning kan desuden gøre båndet mellem dig og din hvalp endnu dybere. Når I to træner sammen, lærer I at kommunikere og læse hinanden. Udover at gøre båndet mellem jer stærkere, skaber dette også et roligt og afbalanceret forhold mellem jer, fordi I kommer til at stole blindt på hinanden.

Alt det praktiske om hvalpetræning

Hvis din nye hvalp er din første hund, kan hvalpetræning måske virke overvældende, og du ved sikkert, at dine følelser kan smitte af på din hvalp. Derfor vil du gerne være tryg ved det hele, inden du møder op. Dette er der tænkt på. Både du og din hvalp skal være trygge ved oplevelsen, så inden første hvalpetræning afholdes der et online intromøde. Under dette møde bliver du introduceret for teorien, tips og begynderfejl. 

Hvornår du skal starte jeres hvalpetræning er sikkert også noget, du har spurgt dig selv om. Når din hvalp er 9 uger gammel er den mest modtagelig for læring og nye indtryk. Derfor er det den mest optimale alder, men målgruppen er mellem 9 uger og 5 måneder – så løbet er ikke ude bare, fordi din hund er lidt ældre.