onsdag, juli 24, 2024
Blog

Sådan passer du på din hund i sommervarmen

Sommermånederne er varme for os alle. Vi mennesker går rundt i shorts og t-shirts og sveder og pruster. Så kan man næsten kun forestille sig, hvordan vores firbenede venner har det!

Det kan være farligt for hunden at få det for varmt. Det gælder hele kroppen, men også poterne som kan komme galt afsted på meget, meget varmt underlag.

Derfor er det essentielt at passe på sin bedste ven på varme sommerdage og det er heldigvis lettere end du tror.

Planlæg lufteturen efter koldere tidspunkter

Alle hundeejere har deres egne lufterutiner, men langt de fleste har en længere gåtur om eftermiddagen eller midt på dagen. På varme sommerdage er det dog typisk lige de timer, hvor solen står højest og det er allervarmest. En måde at holde styr på vejrsituationen er via nyheder, som du altid kan tjekke om morgenen inden du planlægger dagen.

For at skåne din hund, kan du overveje at give den lange tur om morgenen eller aftenen i stedet. Om morgenen er der måske endda lidt dug i græsset, som kan være dejligt forfriskende for de små poter.

Det betyder ikke, at du slet ikke skal eller må lufte din hund midt på dagen. Men vælg en kortere rute, og gerne en med meget skygge og eventuelt græs eller grus så poterne ikke skal træde glohedt asfalt.

Potepleje

De stakkels poter kan faktisk komme rigtig galt afsted, hvis de træder på ekstremt varmt sand eller asfalt. Bare tænk på de strandture, hvor du har gået med bare tæer på sandet og nærmest brændt dig. Hundepoter er langt mere sensitive end menneskefødder, så det kan gøre meget ondt og kan faktisk forårsage små forbrændinger. Sørg derfor for at gå på dejligt underlag som græs eller grus, fremfor asfalt og sand.

Nus dog lidt om poterne alligevel. Med god potepleje kan du forebygge og behandle varme poter. Du kan blandt andet bruge potevoks, som lidt kan sammenlignes med en fodcreme.

Sjov og praktisk nedkøling

Udover at tage hensyn på lufteturene, kan du også nedkøle din hund i hjemmet. En smart og praktisk måde er en kølemåtte, som din hund kan lægge sig på og holde sig dejligt tempereret.

Men du kan også lave sjove ting! Hvad med frosne hjemmelavede snacks, som din hund kan slikke på og køle sig ned? Ligesom når vi spiser is. Sjovt og hyggeligt. Når du selv laver dem, kan du putte sunde og lækre ting i, som du ved din vuffer vil elske.

En anden sjov måde er at lege med vand. Er din hund vild med at bade kan I enten køre til stranden (ikke midt på dagen) eller en sø, den kan hoppe i, eller du kan købe et lille badebassin til haven. Det kan også være sjovt med en sprinkler der kan vippe og sprøjte med vandet, så din hund kan lege samtidig med, at han eller hun bliver kølet ned.

Er din hund alene hjemme mange timer i løbet af en dag, så husk enten at sætte en blæser op eller åbne mange vinduer. Sådan kan du hjælpe Fido med at undgå hedeslag.