onsdag, juli 17, 2024
Hunderacer

Beagle

Beskrivelse af Beagle

Beaglen er oprindeligt en lille jagthund. Den stammer fra Storbritannien, hvor den startede med at være kaninjæger i flok, og i modsætning til, hvad mange tror, har beagler ikke jagtet med ryttere.  Kaninerne blev sporet og jagtet til fods til kaninen hule, hvor jægeren tog over. Beaglen blev meget tidligt holdt som flokhund, hvilket har gjort den meget social og venlig i forhold til andre hunde.

Egenskaber

Beaglen er en kærlig, selvstændig og meget glad hund. Den har høj jagtdrift, og jagter gerne kaniner, mus etc.

Pelspleje er der selvsagt ikke meget af, og generelt er beaglen en robust, sund lille hund.

Hvis man vil have en beagle, fordi man vil have en nem hund, som ikke kræver noget, har man misforstået noget, og bør ikke købe en beagle!

Træning

En beagle bør trænes og beskæftiges af sine ejere, som den nyder at have en tæt og kærlig kontakt til. Det er som sagt en jagthund, som skal jage selvstændigt, og derfor anbefaler vi, at man altid har sin hund i snor for at undgå farlige situationer. En beagle, som er gået i jagt-mode, tænker ikke på faren ved f.eks. biler….

I modsætning til, hvad man hører, er det ikke en hund, som er umulig at opdrage – tværtimod, men det skal gøres kærligt, konsekvent og på en rolig, fast måde. Siger du ja i dag, har jeg vundet retten til dette privilegium for altid, men hvis du siger nej, prøver jeg måske at få lov igen en anden dag.

Artiklen er skrevet af Anette og René fra Kennel Beaglador