onsdag, juli 24, 2024
Blog

Din hund fortjener den bedste hundemad

Hvis du allerede er hundeejer, så kender du sikkert allerede følelsen af altid at ville give din hund det bedste. Du er sikkert opmærksom på hundens ve og vel, at den trives, at den får luft, at pelsen er fin og at hunden generelt trives i sine omgivelser. Men udover den generelle trivsel er der en anden og meget stor ting: selve maden. Du kender det sikkert fra dig selv; det er ikke altid ligegyldigt, hvad vi indtager. Et dansk ordsprog siger: “du bliver, hvad du spiser”. Nyere forskning påpeger nu, at dette gamle udsagn blot har vist sig at være mere rigtigt, end vi lige gik og troede. Vi er i sandhed, det vi spiser, så det handler i bund og grund om at indtage det rette og mest nærende mad. Det gælder ikke blot for mennesker, men altså også for menneskets bedste ven: hunden.

Nærende og allergivenlig hundemad

Ligesom mennesker, kan hunde have mere eller minde følsomme maver og sensitive fordøjelses-systemer. Vi tænker ofte, at det kun er os tobenede, som lider denne ‘systemfejl’, men alle dyr og især hunde kan lide af akkurat samme tilstande. Hypoallergenisk hundefoder er i den forbindelse en kærkommen opfindelse til de hunde, som er allermest fødevarefølsomme. Der tages her højde for alle tænkelige tilstande og maden er en sammensætning af de mest nærende og milde ingredienser.

Sund mad til alle hunde

Allergivenligt hundemad er ikke kun tiltænkt fødevarefølsomme hunderacer. Sammensætningen af mineraler, vitaminer og proteiner tilgodeser enhver hundeejer, som ønsker det absolut bedste for sin hund. Din hund behøver derfor ikke lide af sart mave, før allergivenligt hundefoder er en god idé. Maden er så perfekt sammensat og så nærende, at det fremfor alt vil kunne have en forebyggende effekt på din hunds sundhed. Man kan overføre sammenligningen til os mennesker. Alle ved, at vi med sund, proteinrig og nærende kost vil kun forebygge mange sygdomme, som i sidste ende er relateret til kost. Når det virker på os mennesker, så virker det også på hundene.

 

Interesse for øget dyrevelfærd i Danmark

Det växande intresset för hälsosammare mat för våra husdjur måste ses mot bakgrund av ett ständigt ökande intresse för ökat djurskydd i landet. Vi har blivit tydligare medvetna om våra husdjur, och särskilt hund- och kattägare har blivit mer upplysta när det gäller hälsosam kost och djuromsorg. Kanske bör det också ses mot bakgrund av det faktum att vi i Danmark ser hundar som en extra familjemedlem, som vi värdesätter på lika villkor med en bror, syster eller kusin.

Hvis du passer på hunden, passer hunden på dig

Som nævnt ser vi efterhånden hunden som en forlænget del af familiens hverdag. I børnefamilier bliver hunden oftest en del af børneflokken og fungerer som en ekstra legekammerat i og udenfor hjemmet. For voksne hundeejere kan hunden være en god grund til at komme ud og være social i det fri og få frisk luft. Yderligere andre bruger hunden som en motivation til at få motion på lange gåture eller friske løbeture, som hundene elsker.
Men hunde kan også fungere som deciderede psykologiske støtter i svære tider. For eksempel får mange ældre mennesker glæde og gavn af hunde som en substitut for en afdød ægtefælle eller som besøgsven på et plejehjem. At passe på hundene og give dem nærende god mad, er derfor en måde hvorpå man også indirekte passer på sig selv.