onsdag, juni 12, 2024
Hunderacer

Douge De Bordeaux

Det er ikke mange der kender en Douge De Bordeaux på navnet, men når man siger; ” en Turner og hund, hund”, så ved alle hvad man snakker om.

Oprindelse

Douge De Bordeaux, er en gammel hunderacer, som stammer helt tilbage fra 1400-tallet. Hunderacen har ikke ændret sig meget siden den oprindelige stamme først blev fremavlet.

Douge De Bordeaux’en stammer fra sydfrankrig i området omkring Bordeaux. Det var typisk eliten i det franske samfund som holdt hunden, altså de rige eller franske vinbønder. Derfor var Douge De bordeaux’en tæt på at forsvinder under den franske revolution, at takt med at dens ejere mistede hovederne.

Oprindeligt er Douge Bordeaux’en fremavlet som hyrde, jagt, og vagthund. Hvilket stadig sidder dybt i racen i dag.

Douge De Bordeauax’en er absolut en meget spændende hunderace med en lang historie, med masser af mystik og sære historier.

Temperament

En Douge De Bordeaux er en rolig kæmpe, der alene med sit udseende afføder mange rygter om vildskab og blodrus. Det er selvfølgelig ikke hele sandheden. Men alligevel skal alle der anskaffer sig en Douge De Bordeaux vide at hunden er utroligt knyttet til sin familie, og alt hvad den ser som en trussel, vil blive nedkæmpet hårdt og brutalt. Dette betyder dog ikke at Douge De Bordeaux’en er kamphund, men at man som ejere, skal sætte sig igennem fra hvalpen er helt lille, og virkelig vise, hvem som bestemmer, på den måde undgår man problemer.

Douge De Bordeaux’en er venlig familiehund, som sagtens kan holdes sammen med børn og mindre husdyr. Men pga. af hunden størrelse og ikke mindst utrolige kræfter, er det ikke de mindste i familien som skal lufte hunden.

Størrelse

Douge De Bordeauxen betragtes som en stor hunderace. Hannen bliver 57-68 cm. over skulderen, og kan veje optil 60 kg. Tæverne bliver typisk lidt mindre.

Pleje

Hunden er meget korthåret og kræver ingen normal pelspleje udover børstning, når hunden fælder.

Egenskaber

Hvis man anskaffer sig en Douge De Bordeaux, skal man være indstillet på at skulle lufte sin hund dagligt. En Douge De bordeaux skal trænes, fra den er hvalp og indtil den er minimum 2 år. Under træningen er det vigtigt at især hannen lære at møde andre hunde, mennesker, og trafik, ellers risikerer man at hunden bliver meget territorial.

Beskrivelse

Denne hunderace holder rekorden for det største kranium, blandt hunde. Hovedet er enormt, med en bred pande og tætsiddende øjne. Underkæben er svagt fremskudt, så hunden har underbid. Douge De Bordeaux’ens kæber er enorme, og hunden bider med saksebid.

Skulderparti og bryst er meget bredt, ca. 60 cm. for hanner. Douge De Bordeaux’er fås i to varianter, med brun maske og uden. Øjnene er gule eller lyseblå, hvilket giver hunden et meget eftertænksomt udtryk.

Hunden har ikke den længste levetid, ligesom andre store hunderacer. I gennemsnit lever en Douge De Bordeaux 6-10 år, men der er registreret tilfælde hvor hunden er blevet 15 år.