onsdag, juli 24, 2024
Hunderacer

Rottweiler

Rottweiler hunde er en meget udbredt hunderace i Danmark. Denne racer er let at genkende, ved sin sorte krop med orange aftegninger på bryst, ben og hals. Rottweileren er en kraftig hunderace, men racen er venlig og en god familiehund.

Oprindelse

Rottweileren er en meget gammel hunderace. Den strækker sig helt tilbage til romerne, hvor den blev fremavlet som hyrdehund. Det var nødvendigt for de romerske legioner, at medbringe køre og får, til at fodre de mange soldater.

Til denne opgave fremavlede man Rottweileren, hvis opgave var at drive køer og lign. frem i forsyningslinjen. Sidenhen blev Rottweileren vigtigt for bønderne til at beskytte besætningerne med tyve og vilde dyr.

Temperament

Rottweiler er af natur opmærksomme hunde, der hele tiden holder “styr” på sine omgivelser. De er venlige overfor børn, og nemme at træne. Faktisk er Rottweileren så klog at den ligger bland de ti klogeste hunde iflgl. Stanley Corens bog “Den intelligente hund”.

Størrelse

Rottweileren er en middel til stor hunderace. Hannerne bliver omkring 61-68 cm høj, tæverne omkring 56-63 cm. Der er forskel på vægten mellem han og tæve. Hannen vejer omkring 50 kg. tæver kun 42 kg.

Pleje

Rottweiler er en korthåret hunderace, som fælder 2 gange om året. På grund af den korte pels er der ikke meget pelspleje.

Egenskaber

“Rygtet løber forud for hunde”. Rottweileren bliver tit fremstillet som en brutal og bidsk hund, hvilket intet har med virkeligheden at gøre. Faktisk er denne hunderace klog, venlig også overfor andre hunde. Men som altid gælder det om at socialisere sin hund fra den er hvalp, så der ikke opstår problemer senere hen i hundens liv.

Beskrivelse

Rottwieleren kendetegnes på den sorte krop med orange aftegninger over øjenene, på benene og halsen. Hovedet er bredt med kraftige kæber. Hunden har en let fremadrettet positur.

I dag har alle Rottweilere haler, hvor det før i tiden var lovligt at fjerne halen, på hunde.