onsdag, juli 17, 2024
Hunderacer

Fransk Bulldog – En af verdens sødeste hunde

Den franske bulldog er de senere år blevet en populær hunderace i Danmark. Racen kendes let på den robuste form, og de flagermus lignende øre, der stritter lige i vejret

Oprindelse

Fransk Bulldog stammer, som navnet antyder fra Frankrig, men racen har rødder både i Peru samt England. Mange englændere flyttede i 1800-tallet fra England til Frankrig, under 100-års krigen. I England havde man allerede en Bulldog, den engelske Bulldog, og det er netop denne hunderace som den franske bulldog er avlet af.

I Paris blev den franske bulldog hurtigt populær. Det var først blandt arbejdsklassen at at den franske bulldog for alvor vandt indpas. Sidenhen tog den franske adel racen til sig, og det er kendt, at der har været flere franske bulldogs i det danske kongehus.

Temperament

Den franske bulldog er en meget hengiven familiehund, som holder meget af børn, og mindre husdyr. Denne hunderace går for at være en af de kloge hunderacer, som nemt kan lære nye tricks. Dog har racen også ry for at være stædig og egenrådig. Den franske bulldog er de senere år blevet meget populær som familiehund i de større danske byer, alene i København er antallet af franske bulldogs steget med 14 % siden 2002.

Størrelse

Fransk bulldog betegnes som en “mindre” hunderace. Både hanner og hunner måler ca. 30 centimeter i skulderhøjde. Racen vejer sjældent over 14 kilo.

Pleje

Den franske bulldog er korthåret og kræver derfor ikke megen pelspleje. Dog er det i fældningsperioden, nødvendigt at børste hunden. Man skal være opmærksom på hundes øre, da skidt nemmere kan samle sig i strittende øre.

Egenskaber

En rigitig dejlig familiehund, som helt sikkert vil falde i mange familiers smag. Dog skal man huske på at racen er rimelig selvstændig, derfor kan man opleve at Franske Bullsdogs, kan være svære at opdrage, især hvis man har børn i huset.

Beskrivelse af Fransk Bulldog

Franske Bulldogs er en lavstammet hunderace, med et bredt bryst, ligesom andre Bulldog racer. Hundens “holdning” er let fremadrettet med “skrå” bagben. Snuden er fladtrykt og i de fleste tilfælde er ansigtet markeret med en sort maske.

Racen findes i mange farver, men den mest normale er sort, med enkelte hvide aftegninger.