fredag, april 19, 2024
Hunderacer

Labrador Retriever

Labrador retriever, eller bare labrador er en af de mest populære hunderacer i Danmark. Denne hunderace er for alle, fordi den er så nem at holde, og elsker børn

Oprindelse

Labrador retriever blev introduceret i starten af 1950’erne og er siden blevet en meget elsket familie og jagthund. Oprindeligt stammer den fra England hvor den blev brugt til jagt på de engelske gods.

I England har labrador retrievers væres brugt til jagt siden 1800-tallet, og er det i stor stil i dag. For mere end 100 år siden blev labrador retriever anerkendt som en race i det engelske hunde & kennel forbund, på baggrund af de kvaliteter, som hunden viste under jagt.

Siden da er labrador retriever blevet udbredt til hele verden og alle der holder af hunde, kender labrador retrievers.

Temperament

Labrador retriever er kendt for sit gode og rolige temperament. Det er en kærlig hunderace der elsker sin familie, og vil gøre alt for at være en del af flokken. Men kan sagtens have en labrador retriever sammen med børn og mindre dyr.

Størrelse

labrador retriever vejer i nærheden af 32 kilo som fuldt udvokset, dog er tæven lidt mindre ca. 30 kilo.

Pleje

Labrador retriever er en race der elsker at være ude i naturen, og den kræver som andre hunde, gode gåture for at trives optimalt.

Pelspleje er normal, labrador retriever fælder to gange om året.

Egenskaber

Alle kan holde labrador retriever, gerne flere sammen da hunden elsker selskab. Racen er god til børn og mindre husdyr.

Beskrivelse

Labrador retriever eller bare Labrador er en meget glad hund, som har stor appetit, både på livet og spiser alt hvad der bliver serveret. Derfor skal man være opmærksom på ikke at give en Labrador for meget mad, da den hurtigt bliver overvægtig.

Racen kommer i flere farver; lys, brun og sort.

I Danmark er labrador retriever, den mest foretrukne jagthund, og nummer to på Dansk kennelklubs liste over mest populære familiehunde. Grunden til at en Labrador er så god til jagt, skyldes at racen elsker at gøre sin ejer tilfreds, og vil uden tvivl mase sig genne, selv det tykkeste krat.