onsdag, juli 17, 2024
Hunderacer

Golden Retriever

En ven for livet er hvad man får hvis man anskaffer sig en Golden Retriever. Denne hunderace er god som dagen er lang. Golden Retriever elsker sin familie og vil gøre alt for at glæde sin ejer.

Oprindelse

Golden Retriever stammer oprindeligt fra Skotland, den er en blanding af flere engelske jagthunde, herunder; Flatcoated retriever, Collie og New Foundland.

Golden Retrievers blev udelukket fremavlet til jagt. Som jagthund har Golden Retriever rollen som “støvende” jagthund.

Golden Retrievers kom til Danmark i starten af 1900-tallet og har lige siden været en elsket og meget trofast hund.

Temperament

Golden Retrievers er verdenskendte for deres gode temperament. Denne hunderace elsker simpelthen sin familie, og vil gøre alt hvad den kan for at glæde sin ejer.

Kigger man i statistikken over hvilke hunderacer, der har bidt mennesker, ligger Golden Retrievers rimelig højt. Dette skal dog ses i lyset af at “Goldens” har været en af de mest udbredte racer, og har talt rigtig mange hunde på verdensplan.

Størrelse

Golden retriever er en middel størrelse hund, som ca. kommer til at veje; 34 kilo for hanhunden, og 30 kilo for tæven.

Pleje

Man skal regne med en del pelspleje, hvis man anskaffer sig en Golden Retriever. Den lange lyse pels filtre nemt, og kræver næsten daglig pleje, især hvis hunden bruges til jagt.

Egenskaber

Golden Retrievers er meget velegnet som jagthund, hvor den bruges ligesom mange andre engelske hunderacer, som “støvende” jagthund. Dens opgave består i at rende foran jægeren og skræmme vildtet op.

Golden Retriever elsker at hente pinde, svømme og gå lange ture med sin ejer.

Beskrivelse

Golden Retrievers har en lang gylden pels, med “bukser” især omkring bagbenene.

Racen anvendes især til blinde som førerhund, netop pga. af sit rolige temperament. Udover førerhund bruges Golden Retrievers også som redningshunde, og sporhunde.