tirsdag, maj 21, 2024
Blog

Min hund er bange for broer

Hej

Vi har lige været på familiebesøg i København et par dage, medbringende Zira på knapt 17 mdr. Hun har tidligere været med, og altid klaret turen fra Sønderjylland uden problemer overhovedet. Opholdet gik også fint, hun var glad, legede, var kælen og afslappet, og spiste og sov helt normalt. Vi havde ventet med at tage af sted til efter nytår så hun ikke

skulle udsættes for det kraftige fyrværkeri der kan være der ovre.

Men denne gang gik hun fuldstændig i panik da vi kørte over broerne over Lillebælt og Storebælt. Så snart vi kom ud på broen begyndte hun at pibe

og efterhånden at hyle, styrte frem og tilbage i bilen (vi har en Berlingo hvor hun har hele pladsen bagi), gispe og savle.

Første gang troede jeg at hun skulle ud, så vi susede ind på den første rasteplads vi nåede til på Fyn og fik hende ud i en fart, men da vi nåede Storebæltsbroen en time senere gjorde hun akkurart det samme. Så er Storebæltsbroen altså lang! Vi standsede faktisk undervejs på Sprogø, hvilket man slet ikke må, så hun lige kunne komme ud og få lidt luft og falde lidt til ro.

Da vi skulle køre hjem var det mørkt, og vi håbede, at hun ikke ville opdage broerne. Hun var træt efter et par dage hjemmefra og lagde sig hurtigt til at sove i bilen, men i det sekund vi kørte ud på Storebæltsbroen var det galt igen. Jeg havde sat mig på bagsædet så jeg kunne sidde og nusse hende, jeg havde et griseøre klar, vi havde i god tid før broen skruet lidt ekstra op for radioen og sat farten lidt ned, lige lidt hjalp det. Jeg kunne slet ikke få kontakt med hende.

Det er så synd for hende. Hun er glad for at komme med, vi vil gerne have hende med, og det ville være ærgerligt at skulle sætte hende i pleje. Det er kun 1-2 gange årligt vi tager turen, vi fejrer jul hvert andet år sammen med den del af familien, og nytår hvert andet år (som altså så blev rykket lidt i år), og så måske en enkelt gang i løbet af sommeren.

Er der nogen, der har gode ideer til hvad man kan gøre en anden gang? Hun er normalt ikke det mindste bange for højder, elsker at klatre på stejle skrænter, i halmballer o.s.v., balancerer gerne på væltede træstammer, går op og ned ad trapper og kan gå over træbroer f.eks. i skoven, det sidste dog lidt tøvende. Kan der måske være nogle svingninger i broen, som vi ikke kan mærke men en hund kan?

Hilsen Anne