tirsdag, maj 21, 2024
Hunderacer

OES

Oprindelse

En Old English Sheepdog er en stor godmodig hyrdehund. Dens oprindelsesland er England, hvor den blev brugt til at drive får og kvæg til markedet. I dag er den hovedsagelig familiehund, men dens instinkter er bevaret, og den elsker at holde sammen på sin flok – familien.

Størrelse og udseende

En Old English Sheepdog hvalp bliver født sort/hvid men skifter i løbet af sit første leveår til grå/hvid. En voksen Old English Sheepdog måler omkring 60 cm over skulderen og vejer 30 til 40 kg. Pelsen er overdådig – men kræver nogle timers pelspleje ugentlig. Trods det lidt kluntede udseende er en OES meget lærenem og fortrinlig til både lydighed og agility.

Beskrivelse af Old English Sheepdog

Som ung er den ret aktiv og vil gerne ud og opleve verden og møde andre artsfæller. Her er det en god ide, at melde sig til et lydighedskursus.

Senere bliver Old English Sheepdog mere flegmatisk og vil være en trofast ledsager for sin familie.

Racen har sin egen specialklub under Dansk Kennel Klub. Her mødes hunde og ejere til hyggelige arrangementer som skov-og byture, pelspleje, weekender, mentaltest, hyrdning m.v.

Klubben har egen lydighedsafdeling, som afholder lydighedskurser for hvalpe og voksne hunde, ligesom der afholdes agilitykurser.

Der udgivers et medlemsblad 6 gange om året – OES bladet. Har du lyst til at høre mere om denne charmerende race, er du velkommen til at klikke ind på klubbens hjemmeside www.oesidk.dk. Her kan du finde oplysninger om racen og klubaktiviteter, samt navne på opdrættere og områderepræsentanter, der gerne besvarer spørgsmål om racen.

Artiklen er skrevet af Birte Fromberg fra Kennel Blue Berry