onsdag, maj 22, 2024
Blog

Sådan holder du din hund sund og rask

Hunden er menneskets bedste ven, men spørgsmålet er, hvordan vi sikrer, at vi også er hundens bedste ven? Ved at følge nogle ganske simple tips, har du de bedste forudsætninger for at give din hund et sundt, langt og lykkeligt liv med dig og din familie.

 

  1. Tandhygiejne

Hundens tandhygiejne er vigtigere end man måske går og tror. Hvis du regelmæssigt renser hundens tænder, kan det tilføje tre til fem år til dens liv. Hvis din hunds tænder derimod ikke bliver renset, får den dårlig ånde og kan i værste tilfælde få smertefulde tandkøds- og tandsygdomme, og disse infektioner kan sprede sig til lungerne, hjertet, leveren og nyrerne.

 

  1. Den bedste ernæring

At din hund får foder, der passer til dens race og alder er altafgørende for, at den får de nødvendige ernæringsmæssige behov. Hvis du vil forkæle din bedste ven, så beløn den med sunde hundegodbidder og snacks og sørg for, at holde din hund godt hydreret i sommermånederne. Med en Zooplus rabatkode får du adgang til gode rabatter på hundefoder, hundegodbidder, hundeaccessoires og meget andet.

 

  1. Regelmæssig motion

Regelmæssig motion er en vigtig forudsætning for, at din hund får et langt og sundt liv. Se hundens motion som dit frirum, hvor du kan koble fra og nyde blot at være. Hvis du nyder at løbe ture, så er det oplagt at tage hunden med til denne aktivitet. At holde hunden fysisk aktiv mindsker chancen for ledsygdomme senere i livet, holder din hund i form og stimulerer dens sind.

 

  1. Mental stimulation

En mentalt stimuleret hund er en hund i balance. Lær din hund nye tricks og træn den godt. Leg med ham regelmæssigt og invester i hundelegetøj, der kan stimulere dens intellekt. Hvis din hund er mentalt stimuleret, så vil du opleve, at den er mindre stresset, fordi I er i stand til at kommunikere bedre med hinanden. Ved at afsætte tid af til at stimulere din hund, vil du mindske chancen for dårlig adfærd, som generende gøen eller tygning af dine sko.

 

  1. Korrekt regelmæssig pleje

Gør det til en vane, at du regelmæssigt undersøger hundens hud og pels: Check eksempelvis pelsen for lopper og eventuelle ændringer i dens hud. Hvis der opstår uregelmæssigheder, så er det en god idé at opsøge en dyrlæge. Sørg for at børste din hunds pels, giv den et bad, når den har brug for det, rens din hunds ører og trim neglene.

 

  1. Et fredeligt, roligt og trygt hjem

Hunden vil tilbringe det meste af sin tid i dit hjem, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for, at der er sikkert og trygt. Ydermere er det vigtigt, at du lader din hund nyde dens personlige rum ved at lære dig selv og børnene ikke at forstyrre, når den spiser og sover. Selv din hund har brug for privatliv og plads.

 

  1. Massere af kærlighed og omsorg

Lad hunden føle, at den er en del af din familie. Tag hunden med på særlige ture sammen med dig, hvor I eksempelvis tager på vandretur eller finder et sted med gode svømmefaciliteter.