onsdag, maj 29, 2024
Blog

Hunden – din bedste træningsmakker

Om du har en stor eller lille hund, så skal din firbenede følgesvend aktiveres. Motionen skal selvfølgelig tilrettelægges racen. Tænker du på at anskaffe en hund, så se på dine egne behov også. Har du brug for at løbe lange ture, så vil en støver forsinke dig, da dens næse er i jorden hele vejen. Måske en slædehund ville være en bedre løbemakker.

Der er heldigvis mange aktiviteter, som giver dig fantastiske stunder sammen med din hund, om du er den aktive type eller blot vil fokusere på sjov kvalitetstid. Her er et par ideer.

Snudetræning

Det er vigtigt at fokusere på duft, da en hundenæse har 300 millioner duftreceptorer, hvor mennesket kun har seks millioner. Duftcenteret, som bearbejder disse, er endda 40 gange større end i en menneskehjerne.

At gå spor med din hund kan gøres faktisk alle steder, men det er godt at lære på en græsplæne, der er slået, da det er nemmere at finde de små pølsestykker. Her dur de små, hårde godbidder ikke så godt. Når hunden bliver bedre, så er det godt at skifte banen ud, og naturen har et bredt sortiment at vælge imellem.

På en vild regnvejrsdag er det selvfølgeligt svært at gå spor. Men det kan gøres til en sjov leg hjemme. Skær et par pølser op i små bidder og gem dem i hele huset på overflader, hvor hunden må tage dem. Altså ikke på bordkanter, men læg dem gerne højt, så hunden skal følge duftspor på flere niveauer end kun gulvet.

Agility træning

Her er et sjovt råd for dig, som også selv vil være aktiv. Udover agility hold, hvor hunden får brændt energi af på en bane, så kan du lave en bane i haven, som fungerer både for dig og hunden. Træning hjemme er blevet populært, og det er nemt at finde ideer til din træning, både HIIT og sikre kropsvægtøvelser. Med lidt fantasi kan du kombinere din og hundens træning.

Agility træning er en god udfordring for hundens hjerne, og de kan lære uanede mængder tricks ved gentagelse. Burpee er en af de mest hadede men mest givende øvelser for mennesker (en pushup og et højt hop er tilsammen en burpee). Men lær hunden den. Dæk og hop er en hundeburpee.

En livsstil

Et aktivt liv er en livsstil, som både du og din firbenede ven kan have fælles glæde af hele livet. Hvis man gør mere ud af det end blot træne i center eller går til hundetræning, så skal der samles lidt inspiration til at gøre hjem og have egnet til jeres livsstil som træningsmakkere. Sider om livsstil, som har både inde, ude og træning på menuen, er et godt sted at starte, som hybriditalo.fi for eksempel.

Afslapning

Efter træning skal der selvfølgelig være plads til afslapning. Her gør hunde og mennesker det ofte lidt forskelligt, da mennesker ofte kan lide aktiv afslapning, så som at se fjernsyn. Du kunne se om betting på counterstrikebetting.net giver pote.