onsdag, maj 29, 2024
Nyheder

Sådan foreviger du minder med din hund

Hunden er et af de mest populære kæledyr blandt danskere. Med andre ord er hunden særligt kendt for at være menneskets bedste ven, og det er der en god grund til, for hvem kan dog stå for de runde hundeøjne, den bløde pels og den våde snude? Hunde er meget loyale og kærlige kæledyr, og dette kan de fleste hundeejere skriver trygt og sikkert under på.

Men når vi vælger købe og investere i en hund, så følger der også et rigtig stort ansvar med, da den pelsede ven ikke blot skal luftes og fodres, selvom det også er to vigtige dele af hundens liv. Det handler også om at give sin hund trygge rammer gennem hele dens levetid, hvor hvert enkel familiemedlem ofte skaber et helt særligt og misundelsesværdigt bånd til deres hund. I den forbindelse er altså særligt træning, aktivering, stimulering, omsorg og tid nøgleord for, at din hund får det bedste hjem.

Hunden bliver altså i mange husholdninger efterhånden en naturlig del af familien, og fylder desuden også meget, når der skal planlægges ferier, udflugter og lignende. Derfor er det også en rigtig god idé at forevige minder og øjeblikke med din hund, som du altid kan se tilbage på med et stort smil på læben. Dette kan gøres på mange forskellige måder, men særligt billeder kan du gemme og kigge tilbage på til enhver tid. Et billede siger nemlig mere end tusind ord, og er en udtryksform, hvor du har stor mulighed for at vise din hunds personlighed og specielle karaktertræk frem.

Hvis du lige har udvidet din familie med en lille hundehvalp, eller allerede har en firbenet bedste ven derhjemme, og altså overvejer at forevige nogle øjeblikke med din hund, så er du kommet til det helt rigtige sted. Læs videre, og få nogle tips og tricks til, hvordan du kan forevige minder med din hund.

 

Hvad skal billederne bruges til?

Det kan først og fremmest være en god idé at overveje, hvad billedernes formål skal være, og i hvilken form, de egentlig skal fremkaldes.

I en travl og hektisk hverdag hvor særligt arbejde, skole og andre praktiske ting fylder meget, kan man hurtigt glemme at nyde de helt små øjeblikke, og det er netop her, billederne af din hund kommer ind i billedet. Uanset hvor vi befinder os, har vi i dag næsten altid enten vores computer eller smartphone med under armen. Når vi tænder for tænd knappen, går der særlig ikke længe, før vores screensaver kommer frem. Ved valget af en screensaver, har du frit valg på alle hylder, og hvem vil ikke gerne se et kort glimt af sin hund, mens man sidder på kontoret?

I dag er det muligt at downloade et program, som bl.a. giver dig muligheden for at lave forskellige smarte screensavers til din computerskærm. Her kan din hund altså få lov til at pryde startskærmen, og få dig i ekstra godt humør på en ellers kold og grå regnvejrsdag. På den måde er din hund altid med dig, uanset om du er på arbejde, til møde eller sidder i et tog.

Har du et ritual om altid at drikke en varm morgenkaffe inden du skal ud af døren, så er der også mulighed for, at du kan få printet billedet af din hund på koppen.

Kun fantasien sætter grænser for, hvad billederne af din pelsede ven skal bruges til. Uanset hvad du vælger, kan det også være rart også at få fremkaldt et par af billederne i fysisk form. Du kan dernæst placere billederne i familiens fotoalbum, hvor de så også til enhver tid vil være tilgængelige.

Når du har en nogenlunde idé om, hvad billederne skal bruges til, kan du hurtigt gå videre med planlægningsprocessen.

Hvem skal tage billederne?

Der er mange overvejelser, som du kan gøre dig, inden der skal tages billeder af din hund. Du kan selvfølgelig til enhver tid fange de helt små og sjove øjeblikke i hverdagene med dit eget kamera eller smartphone. Hvis du dog overvejer at tage nogle billeder, der er lidt mere gennemtænkte, og hvor kvaliteten særligt er i top, kan det være en god idé at komme i kontakt med en professionel fotograf. Valget af fotograf kommer selvfølgelig an på dit budget, dine behov og præferencer.  Ofte kender en rutineret fotograf forskellige fifs og gode tricks til, hvordan du bedst muligt kan fremhæve din hunds særlige karaktertræk.

 

Sidst, men ikke mindst – valget af omgivelser, og skal der være andre med på billederne?

Alle hunde er helt forskellige, og har nogle bestemte kendetegn og karaktertræk, der gør dem til noget helt specielt. For at gøre billederne af din hund så personlige som muligt, bør du bl.a. overveje, hvor billederne skal tages. Skal billederne tages hjemme i trygge rammer? Så har din hund bestemt et yndlingssted, hvor den altid ligger, når der skal slappes af efter en lang dag.

Har din pelsede ven et yndlingssted, hvor I plejer at gå ture eller lege sammen? Det kan være alt fra baghaven til den nærmeste hundeskov. Det vigtigste er, at billederne afspejler din hunds personlighed. På den måde vil du få endnu mere glæde af at se på billederne, når de er færdige, og ligger som enten screensaver på din computer eller i fotoalbummet.

Når omgivelserne for billederne er bestemt, bør du også overveje, om der skal være andre med på billedet. Det kan med stor fordel være dig, så billederne bliver ekstra personlige. Det stærke bånd mellem hundeejer og hund vil nemlig være meget tydelig at se gennem billederne.

Det er vigtigt at huske på at nyde ethvert øjeblik med sin hund, men når du ikke er sammen med din firbenede ven, kan det være rigtig rart, at se på den gennem bl.a. din computerskærm eller smartphone. Hvis du ikke har en hund, men alligevel synes, at de er rigtig søde, kan du også med stor fordel hente b.la. en screensaver til din computerskærm med din yndlings hunderace på.

Vi håber, at du med denne artikel har fået inspiration til, hvordan du kan forevige øjeblikke med din hund.