tirsdag, juni 25, 2024
Blog

Sover din hund i sengen sammen med dig?

For nogle er det helt utænkeligt at hunden får lov at komme op i sengen, mens for andre er det helt almindeligt. Mange starter også ud med en idé om, at hunden ikke må være i møblerne, men skifter så alligevel mening, for hyggeligt, det er det jo!

Er der plads?

Selv om det selvfølgelig gør en forskel, hvor stor din hund er, så skal det siges at selv små hunde fylder. Selv en lille terrier kan indtage en plads i sengen og brede sig som en lille, urokkelig diva hele natten. Hunden skal derfor ikke være særlig stor, førend du skal overveje om der ikke skal en dobbeltseng til for at i begge har plads. Heldigvis har de fleste voksne mennesker i dag dobbeltsenge, uanset om de sover alene eller ej, og så er der jo god plads til hunden.

Er I til gengæld to i en dobbeltseng, skal i være sikker på at den er rigeligt stor. Med mindre i har en hund i samme størrelseskategori som en chihuahua, så er en 180×200 cm dobbeltseng slet ikke for stor mere. Det samme gælder, om end i mindre grad, for din sofa. Hunden fylder en hel plads selv, så hvis ikke i har en ekstra allerede, kan det være en god idé, at give hunden sin egen kurv i stuen i stedet.

Ja, nej, måske nogle gange

Hunde har brug for konsekvens for at lære at forstå vores det, der i deres øjne er nogle ret mystiske menneskeregler. Derfor er det vigtigt, at alle i familien er enige om reglerne allerede før I får hunden hjem. Det hjælper ikke, at en af jer konsekvent holder hunden på gulvet, mens en anden har den i sofaen eller i sengen hver anden dag.

Det betyder dog ikke, at hunden ikke kan lære at den kun må, når den bliver inviteret. Den bedste måde at lære den det på, er at starte med et nej. Som udgangspunkt må hunden ikke komme op i nogle møbler mens den er lille. Først når den bliver større, kan den få lov, når I siger til. Send altid hunden ned, hvis den selv hopper op, også selvom den egentlig gerne må.

På den måde bliver det et privilegium, noget man må, hvis man er heldig. Gør I det omvendt, bliver det en straf, når hunden jo tror at den normalt gerne må.

Det, der følger med

Har i god plads i dobbeltsengen, eller lader hunden være i sofaen, har i altid en at hygge med. Men, der følger også et på hager med, som i skal være forberedt på. Hundehår er en ting. De kan forholdsvist nemt børstes af og generer ikke meget til dagligt. Men husk at hunden ikke har styr på, at du kun vil have den i sengen, når den er tør og ren. Nogle gange kommer hunden ind med mudrede eller sandede poter, eller drivvåd pels og den seng er bare så lækker at ligge i, når man skal tørre eller nyde pinden man tog med hjem fra skoven!