onsdag, april 24, 2024
Blog

Sådan tager du kampen op mod hundehår i huset

Der er ingen tvivl om, at der er utrolig mange fordele og ikke mindst glæder ved at have en hund. Udover den øger ekstremt manges livsglæde og gør folk trygge, øger den også den fysiske aktivitet for os mennesker. Undersøgelser har ligeledes vist, at en hund kan hjælpe med at gøre et menneske mere socialt. Der er altså mange goder ved at have en hund som et ekstra familiemedlem.

Selvom mange ikke vil kunne undvære deres hund i dagligdagen, er det ingen hemmelighed, at det kræver lidt ekstra ressourcer at holde en hund, og at hund generelt hurtigt kan sætte deres spor i boligen. Ikke nok med at den skal gås med samt have mad og drikke flere gange dagligt, så er der også rengøringen, der skal holdes vedlige og som ikke kan undgås.

Et rent hus til dagligt og ved særlige lejligheder

Hunde fælder – nogle mere end andre – og det kan derfor være svært konstant at få huset rent og fri for hundehår. Det kan være, du ønsker at holde huset rent og pænt i hverdagen, eller det kan være ved særlige lejligheder, at en ekstra omgang er nødvendig for at få boligen i bedste stand. Det kan eksempelvis være til fødselsdage, middagsselskaber eller hvis en boligadvokat er kontaktet, og huset skal sælges. Selvom de fleste holder af hunde, er det ikke alle, der er lige vilde med hundehår, der ligger overalt i huset.

Men hvordan er det helt præcist, du får bugt med hundehårene, der er overalt i boligen og som kan være så svære at få fjernet?

Fjern hårene – uanset hvor de befinder sig

Gulvtypen i dit hjem har betydning for, hvilken løsning, der er den mest optimale. Er der gulvtæpper i din bolig, er den letteste løsning at bruge en gulvskrubbe, inden du går i gang med støvsugeren. Ved at trække gulvskrubben over tæppet i retningen mod dig selv, trækker du hårene op af gulvtæppet. Dette gør det langt lettere at støvsuge dem op, da hårene er blevet løsnet. Resultatet efter støvsugningen vil være meget bedre end hidtil.

Er der klinke- og trægulv i din bolig, er en anden metode bedre og mere effektiv. Bruger du en gulvmoppe med et fladt hoved, som køres over gulvet, vil en stor del af hundehårene herved bliver fjernet. Modsat en kost, bliver støv ikke spredt og hvirvlet rundt i boligen – og gulvmoppen har ligeledes den fordel, at den kan komme rundt i de hjørner, som kosten oftest ikke kommer.

Når det kommer til stofmøbler, som mange har i deres hjem, så er en fnullerbørste en rigtig god måde at fjerne din hunds hår med. Virker denne løsning for uoverskuelig, kan du også tage gummihandsker på og gnubbe hårene af. Dette vil få hårene til at ende som små ruller af hår, der hurtigt kan fjernes efterfølgende. Hår på møblerne kan desuden også fjernes med en vinduesskraber. Her vil hårene følge med skraberen og blive fjernet. Denne løsning duer dog kun på større flader. Der er ikke en løsning, der er mere rigtig, så det er bare om at prøve dig frem til, hvilken løsning, der hjælper i dit hjem.

Andre nødvendige metoder

Der er dog ikke sikkert, at alle områder i din bolig er lige lette at komme til, og her bliver der kun mere og mere beskidt, medmindre du sætter ind her og får gjort noget ved dette. En damprenser kan her være løsningen for at komme snavsen til livs. De løsner og renser snavs og støv på kort tid, uden du skal ned på knæ for at komme til disse besværlige områder. Du kan se alle damprensere her og finde den helt rigtige til netop dine behov.

Er det tøj og andre maskinvaskbare ting, det drejer sig om, benytter mange et andet husmodertrick. Kommer du to engangsvaskeklude med i maskinen, når du starter en vask, vil kludene tiltrække hårene. Samtidigt slipper du for, at håret sætter sig i maskinens filter, eftersom vaskekluden har samlet det.