mandag, april 15, 2024
Nyheder

Tre tips til at få børnene til at lege mere udenfor

I dagens samfund er der meget fokus på, hvor meget sociale medier og diverse skærme fylder i hverdagen. Dette er især et omdiskuteret emne hos børn og unge mennesker, som ofte beskyldes for ikke at lave andet end at sidde foran skærmene. Det er altså ingen hemmelighed, at mange børn i dag ikke leger ligeså meget udenfor som tidligere. Dette kan du dog godt lave om på.

I dette indlæg finder du tre tips til, hvordan du kan få dine børn til at lege mere udenfor.

 

Find på sjove lege sammen med børnene

Første tip handler om, at du sagtens kan være med til at lege sammen med børnene. Dette synes de med garanti er hammersjovt, fordi det sandsynligvis ikke sker særlig ofte. Selvom du måske tænker, at det er børnene selv, der har brug for at komme udenfor og lege, så skader det heller ikke dig, hvis du får noget friskt luft.

Du kan derfor med fordel sætte et par timer af i løbet af weekenden til udendørs leg. Hvis du har tid og overskud, kan du planlægge nogle sjove lege, og ellers kan I finde på dem i fællesskab. Der findes et hav af forskellige, sjove udendørs lege. I kan eksempelvis give jer i kast med en klassisk omgang gemmeleg, eller I kan gå en tur hen på den nærmeste legeplads og slippe fantasien løs.

 

Skab gode rammer for kreative lege udendørs

Hvis du har en have til rådighed, så er der forskellige ting, som du kan gøre for at motivere børnene til at lege udendørs. Du kan eksempelvis investere i en sandkasse, et badebassin eller et gyngestativ. Alle disse ting indbyder til mange timers sjov og leg for børn i alle aldersgrupper.

Du kan eksempelvis købe et gyngestativ med rutsjebane hos jem & fix til en god pris ved at klikke lige her. Hos denne forhandler findes der mange forskellige modeller, så du kan finde en, som passer lige til din have og børnenes behov. Én ting er dog stensikkert: Dine børn vil ingen undskyldninger have for ikke at gå ud i haven for at lege.

 

Invester i en hund – menneskets bedste ven

Det sidste tip i denne guide adskiller sig en smule fra de andre. Dette gør dog ikke tippet mindre godt, tværtimod. Hvis du har rammerne og det økonomiske overskud til det, så er det at købe en hund noget af det bedste, som du kan gøre for hele familien.

En hund opfordrer både til lange gåture, sjov og leg i haven, men også til afslapning på sofaen efter en lang dag udenfor. Der findes et utal af forskellige hunderacer. Nogle hunde er helt små, mens andre er store. Nogle har langt hår og fælder, mens andre både er allergivenlige og ikke fælder overhovedet.

Hvis du ønsker at give dine børn en god grund til at være mere udenfor, så kan du altså gøre det ved at købe en hund til dem, som stensikkert vil bringe glæde til hele familien. Det er ikke uden grund, at hunden betragtes som menneskets bedste ven.