onsdag, juli 17, 2024
Nyheder

Er din have klar til hund?

Har du en hund, eller kommer det nye familiemedlem snart hjem? Uanset hvad bør du være sikker på, at din have er klar til at holde hund. Både for din og din hunds skyld. Har du allerede en hund, kan du med fordel tjekke, at din have er sikker. Har du købt en hvalp, kan du i ventetiden optimere din have, så haven er klar, når det lille væsen kommer hjem.

Når du har hund, er der naturligvis nogle forholdsregler, som du må tage. Når du lever op til disse, kan du trygt lade din hund snuse rundt alene. Og din hund vil ikke være til gene for naboer og forbigående. Afhængig af hvilken hunderace du ejer, vil dine forholdsregler skifte. Nogle racer kræver ekstra plads, mens andre kræver flere aktiviteter. I denne artikel har vi udarbejdet råd, der er generelle for enhver hunderace.

Start med at indhegne din have

Det første skridt mod at gøre din have hundevenlig er et hegn. Indhegning af hele din have er en nødvendighed. Uanset hvor dygtig du er til at opdrage din hund, kan du ikke sikre dig, at den aldrig stikker af. Hvalpe eller små hunde kan nemt smutte igennem hækken, hvis de opdager noget interessant på den anden side. Valg af hegn er et individuelt valg. Du kan både vælge pileflethegn eller plankeværk. Vælg det hegn, som passer bedst til din hunderace. Når du er sikker på, at din hund ikke kan løbe væk, kan du trygt lade din hund lege alene i haven.

Som det mest klare råd anbefales det, at du hele tiden holder din have ryddelig. Hunde er nysgerrige og ved nødvendigvis ikke, hvad der er farligt. Står græsslåmaskinen, eller ligger haveredskaberne på græsplænen, er der risiko for, at din hund kan komme til skade. Minimer risikoen for, at din hund kommer til skade ved at holde din have ryddelig. En ryddelig have har desuden den fordel, at den bliver langt mere indbydende og hyggelig.

Giv din hund plads

Når din hund får lov til at komme i haven, skal der være plads til aktiviteter og leg. Det kan derfor være en god ide ikke at have for mange forhindringer. Her mener vi, at træer og buske ikke bør fylde for meget af haven. Sådanne planter begrænser pladsen for din hunds legeplads. I samme ombæring bør du vurdere, om der er farlige træer eller buske. Har du en tjørnebusk eller lignende, bør du fjerne denne. Dermed er du sikker på, at din hund ikke kommer til skade.

Har du havemøbler og lignende på din terrasse eller i din have, kan du med fordel placere disse uden for din hunds legeareal. Dermed skaber du færre forhindringer. Og du kan nyde sommeraftenerne i dine havestole uden forstyrrelser. Mangler du nye havestole, tilbyder denne leverandør forskellige havestole til enhver anledning. Fra dine havestole kan du nyde din hund, som er på opdagelse i haven. Måske du selv har aktiveret din hund ved at have gemt godbidder rundt i haven. Eller måske nyder din hund at lege selv.