onsdag, maj 29, 2024
Blog

3 ting du skal være opmærksom på med hundefoder

Annonce

Som hundeejer vil man altid sætte velværet hos sit dyr rigtig højt på listen. Det er vigtigt, at man kan mærke, at hunden trives og er sund. For er der noget, der kan være svært at leve med, så er det, hvis man selv har forårsaget nedsat lykke eller helbred. Det kan man dog godt komme til, hvis man ikke er opmærksom på, hvad man fodrer sin hund med. Heldigvis er der flere forskellige ting, som du nemt kan være opmærksom på, således at din hund får mest ud af sine spisevaner. Tre af disse kigges der nærmere på herunder.

Skift hundemaden ud langsomt

Hvis du har fornemmelsen af, at din hund ikke er tilfreds med den mad, eller at den har brug for noget andet, kan der være gode grunde til at skifte foderet ud. Følg linket her til Danish Agro Shop for et stort udvalg af hundefoder. Beslutter du dig for at skifte mad, er det ganske vigtigt, at du langsomt skifter over til noget andet. Det er nemlig langt fra alle hunde, hvis mave har godt af at skifte fra én dag til en anden. Det kan hunden nemlig få rigtig dårlig mave af.

Skift i stedet maden ud henover en periode på 7 dage. Ændr stille og rolige mængdefordelingen af de forskellige typer mad. Hvis du på et tidspunkt fornemmer, at hunden ikke bryder sig om den ny mad, så har du chancen for at opdage dette. Af samme årsag rådes du også til at teste hundemaden, inden du køber stort ind.

Vær opmærksom på overspisning

Det er op til dig, som ejer, at være opmærksom på, om din hund overspiser. Overspisning kan nemlig forkorte hundens levetid markant – faktisk i gennemsnit med op til to år. Det, som du skal være opmærksomhed på, er, at tilpasse mængden af foder med hundens aktivitetsniveau. Er den ikke så aktiv, skal der markant mindre foder til, end hvis den er meget aktiv. Dermed er det ikke kun kvaliteten af maden, som afgør, hvorvidt du kan fodre hunden, som dén har lyst. Den er nemlig ikke i stand til at vurdere, hvornår den skal stoppe. Som pejlemærke kan du regne med, at en fuldvoksen hund skal fodres 1-2 gange om dagen.

Hvad må hunden ikke spise – og kan den have allergi?

Enhver ved, at hunde ikke må få chokolade. Det er en ganske gennemgående regel. Men der er faktisk en del flere ting, som du ikke må give din hund. Nogle af disse er ganske oplagte, mens andre måske ikke lige er noget, man har tænkt over.

Helt generelt er det de små og runde elementer, som hunden ikke må få. Det er blandt andet rosiner, druer og nødder. Derudover er stenfrugter farlige at spise, ligesom at løg, avocado, dej og slik også er et no-go.

Din hund kan godt have allergi. Tegn på at du giver den noget forkert at spise giver derfor reaktioner hos hunden. Det er de normale som opkast og diarré, der ofte kun opstår ved sygdom eller fejl i kosten. Desuden er hævede øjenlåg, nysen, flåd fra øjne og rødmende ørelapper og poter tegn på det samme. Så hold godt øje med din hund, og giv den noget ordentlig mad.