onsdag, juli 24, 2024
Blog

Fordele ved kastration af din hund

Overvejer du at kastrere din hund? Det kan være svært at tage beslutningen om, at din hund skal have en kastration. Der er både fordele og ulemper ved det. En ting er sikkert. Din hund vil ændre sin adfærd, hvilket også er en af de hyppigste årsager til kastration af hunde.

Fordele ved at kastrere din hund

Der er mange fordele ved at vælge at kastrere din hund udover, at den ikke kan gøre en hunhund drægtig.
Hvis du vælger at kastrere din hund, så vil din hanhund helt sikkert skifte adfærd. Den vil blive mere rolig, da der ikke findes så meget testosteron i kroppen på den. Den har ikke brug for at skulle parre alt den kommer i nærheden af. Dette kan især være en fordel for dig som hundeejer, som synes det kan være en smule grænseoverskridende og pinligt, hvis din hanhunds kønsdrift tager over.
Hvis du har en hund som strejfer meget, så vil intentionen for din hanhund ofte være for at finde tæver i nabolaget. Dette ville være noget, du kunne sætte en stopper for at skulle bekymre dig om, hvis du vælger at kastrere din hund.

Det kan også være en fordel at kastrere din hund, hvis den tisser i hjemmet. Det kan være en løsning på problemet.
Men husk altid at tage en snak med din dyrlæge inden, at du tager en forhastet beslutning om en kastration. Det er ikke altid løsningen på et eventuelt problem med din hanhund.

 

TIP: Østergaard Dyreklinik kan hjælpe dig med kastration af din hund.

Kirurgisk eller medicinsk kastration?

Der findes to måder at kastrere sin hund på:

– Medicinsk kastration
Denne form for kastration er en midlertidig løsning. Dyrlægen placerer et lille implantat i hundens nakke. Implantatet stopper for produktionen af testosteron i en given periode.
Denne løsning kan være god for dig, hvis du kun ønsker kastration i en kort periode og ikke hele livet. Dette kan være en fordel, da du kan se, hvordan din hund reagerer på en kastration. Du har samtidig også muligheden for at fortryde, hvis du ikke er tilfreds. Hvis du ønsker at bruge din hanhund til avl i en senere fremtid, så har du også muligheden for det med en midlertidig medicinsk kastration.

– Kirurgisk kastration
Denne løsning varer for evigt, og det sker ved at dyrlægen fjerner hanhundens testikler.
Denne form for kastration kan være en fordel for dig, hvis du er helt sikker på at du ikke skal bruge din hanhund til avl.

Gode råd når du skal vælge dyrlæge

Det kan være svært at finde en dyrlæge, som både du og din hund er tilfredse med. Hvis du skal have kastreret din hund, så er det en god ide at finde en ordentlig dyrlæge, som har styr på tingene. Det skal ikke være kvaliteten af dyrlægens arbejde, som du skal gå på kompromis med, når det omhandler din hund. En godt råd er at spørge ind til behandlingen hos din potentielle dyrlæge. Lyder det som et ordentligt sted at få opereret din hund? Du må gerne være skeptisk.