onsdag, april 24, 2024
Hunderacer

Alaskan Malamute

En af verdens ældste hunderacer, en direkte slægtning til ulven

Oprindelse

Ukendt, men det er helt sikkert at denne hunderace stammer fra ulven. De første opdagelses rejsende så en Alaskan Malamut omkring 1800-tallet.

Temperament

Malamut’en er en rolig og selvsikker hund, der trives godt omkring mennesker og andre Malamut’er. Hunden er nysgerrig og tålmodig, og den er glad for børn.

Størrelse

Det er en robust hund, som bliver omkring 60 cm. over skuldrene, tæverne er en smule mindre.

Pleje

Alaskan Malamut er en meget aktiv hund, som kræver udfordringer og flere daglige lufteturr. Det kan IKKE anbefales at have en Malamut i lejlighed, da hunden holder meget af at være udendørs.

Egenskaber

Til alle typer hundeejere, men man skal være forberedt på at når man anskaffer sig en Alaskan Malamut, så skal der gåes mange ture og hunden skal aktiveres dagligt.

Beskrivelse

Denne meget smukke hunderacer er for alvor blevet populær herhjemme i Danmark. Malamut’en stammer direkte fra ulven, men dens nøjagtige oprindelse er ukendt.

Malamut’en kendetegnes med den kraftige pels, og robuste krop. Særligt for Alaskan Malamut er at den kan “snakke”. Denne race gør ikke man hyler og siger lyder dybt nede i struben.

Racen bruges stadig som slædehund i Alaska, men også herhjemme er den hobby/sport blevet populær, og der køres mange steder herhjemme med slæde (dog med hjul), trukket af Alaskan Malamute.