lørdag, juni 15, 2024
Nyheder

Til dig, der ønsker dig en stor hund

Noget af det mest spændende ved at få ny hund, er at vælge hvilken race man skal have. Måske du er typen, der helst vil have den samme race, som du er vokset op med. Eller måske du overvejer at kaste dig ud i noget helt nyt. Der er flere ting du skal overveje, før du finder frem til din nye følgesvend. Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad det kræver at have hund, og derefter nøje overvejer, hvilken hund der passer til dig. Hvis du har drømme om en rigtig stor hund, er der et par ekstra ting, du skal overveje.

Har du det ekstra overskud?

Det er et stort ansvar at have hund, uanset hvor stor den er. Du skal være sikker på, at du har både tid og overskud til at passe, pleje og træne din hund. Hvis du ikke har haft hund før, kan det oven i købet være, at du skal have hjælp til at lære at træne den korrekt. Store hunde er som oftest også stærke hunde, og de kan være svære at håndtere, hvis ikke de er trænet godt fra de er helt små.

Du skal være klar på, at der kommer en hel del udgifter i forbindelse med foder og udstyr til store hunderacer. Derudover skal du være sikker på, at du har plads til en stor hund. Hvor skal den sove, og hvor skal den spise? Hvor har du plads til en stor sæk med ti kilo hundemad? Hvor skal hunden være, når den er plaskvåd efter en tur i regnvejret eller helt sølet til i mudder? Det er betydeligt nemmere at finde plads, hvis du bor i et stort hus eller en gård på landet. Hvis du bor i etagelejlighed skal du endvidere være opmærksom på at hunden skal ud og luftes flere gange om dagen. Mange store hunderacer får problemer med led og hofter, hvis de går meget på trapper mens de stadig vokser. En lille hund egner sig langt bedre til en lille bolig. 

Hvilken hunderace er bedst?

De fleste mennesker har det med at være meget optimistiske, når de skal vurdere dem selv som kommende hundeejere. Her er det virkelig vigtigt, at man prøver at være så realistisk som man kan. Forestil dig, hvordan en hund passer ind i din hverdag, sådan som den allerede er. Det er vigtigt at du vælger en hunderace, der passer til din livsstil og kan leve op til dine forventninger.

Hvis du ønsker dig en familiehund, der mest skal gå derhjemme og hygge sammen med dig, så kig efter en selskabshund, eller en brugshund med et forholdsvis lille behov for motion og aktivering. Mange arbejdshunde og jagthunde kræver en mere aktiv livsstil, og du skal forvente at sætte mange timer af til hunden hver dag. Brug tid på at læse om de forskellige hunderacer, og tænk over om du også kan give hunden det, som den har brug for.