onsdag, maj 29, 2024
Hunderacer

Basset Hound

Basset Hound er kendt af mange mennesker, da den tit optræder i TV og tegneserier. Oprindelig er Basset hunden opdrættet til jagt og stammer fra England

Oprindelse

Basset Hounds stammer fra England hvor den er opdrættet til kanin jagt. Racen kom til England fra Frankrig, helt til bage i 1600-tallet, og den blev anerkendt som selvstændig race i 1911. Basset Hounds var en del af hoffet under Napoleon den 3. regeringstid, derfor er disse hunde ofte afbilledet på malerier fre denne tidsperiode. Faktisk er Basset hunden at finde i en artikel om jagt, skrevet af Jacques Fouilloux, helt tilbage i 1561.

Temperament

Basset hunden betragtes som en glad og venlig hunderacer, som derfor egner sig godt til børn. Racen er kendt for deres lave “mumlen” når et individ trænger til ekstra opmærksomhed. Eller deres evne til at sanse en kommende storm.

Størrelse

Basset hunden er en lavstammet hund, med små korte kraftige ben. Den bliver omkring 30-38 cm. høj, og vejer omkring 23-29 kilo.

Pleje

Racen har kort tæt pels og fælder to gange om året. En Basset elsker at gå tur, men det anbefales at hunden er i snor, fordi jagt instinktet ligger stadig dybt i hunden.

Egenskaber

En dejlig familiehund, som egner sig godt til børnefamilier og hjem med andre dyr.

Beskrivelse

Basset hunden er race der stadig bliver mere populær i Danmark, pga. af det særprægede udseende. Racen elsker at være udendørs og gå lange tur. Om sommeren skal man dog være opmærksom på at Basset hunde har en tendens til at få det varmt, derfor skal man altid sørge for skygge til sin Basset Hound, hvilket i øvrigt gælder alle hunderacer.