onsdag, juli 24, 2024
Hunderacer

Basset Fauve de Bretagne

Mange ved det måske ikke, men en Basset Fauve de Bretagne, er faktisk en jagthund, som stadig i dag bruges til jagt, selvom den ikke er så udbredt i Danmark

Oprindelse

Basset Fauve de Bretagne stammer fra det gamle franske hof. Men mange ville i dag ikke kunne genkende den oprindelige hund, som målte 70 cm. i skulderhøjde. Hunden i dens oprindelige form blev også brugt til jagt, primært jagt efter vildsvin, og mindre hjorte.

Den oprindelige stamme er nu uddød og dens nærmeste nulevende slægtning er Griffon Fauve de bretagne, som stadig er en populær hunderace i Frankrig.

Siden 1670’erne har man forsøgt at avle racen mindre, og helt frem til 1915 stod avls arbejdet stadig på, da man forsøgte at skabe en lille kompakt hund, samtidig med at jagt instinktet blev bevaret. Det var faktisk først i 1991 at den første Basset Fauve de Bretagne kennel blev registreret.

Mange af grundlæggerne er stadig aktive i avlsarbejdet, den dag i dag.

Temperament

Basset Fauve de Bretagne er en aktiv lille hund med et godt temperament. Hunden elsker at være aktiv sammen med sin familie, og en Basset Fauve de Bretagne er glad for børn og mindre husdyr.

Størrelse

Basset Fauve de Bretagne betegnes som en lille hunderace. Højden skal ligge mellem 32-38 cm.

Pleje

Normal pels pleje kræves, hvilket betyder børstning ca. 1 gang om ugen. Ejeren skal være opmærksom på at burre m.m. let sætter sig fast i den lidt stride pels.

Egenskaber

En meget veludviklet lugtesans, derfor skal man være opmærksom på at hunden ikke kommer ud af syne, da den typisk hurtig vil gå på opdagelse.

Beskrivelse

Basset Fauve de Bretagne nyder at være en del af familien, hvor dens dejlige karakter og forkærlighed for børn virkelig kan blomstre. Motionsbehovet er moderat, selv om den vil være mere end glad for at blive ved så længe du vil. Hvis gåturen er i nærheden af en vej eller jernbane, er det bedst at lufte i snor, da hunderacen føler en stærk træng til at undersøge nye dufte, og derfor har en tendens til at “stikke af”. Basset Fauve de Bretagne har ingen kendte arvelige defekter, og som regel de et langt og aktivt liv.