onsdag, juli 24, 2024
Hunderacer

Boxer – en trofast familiehund – Altid klar til leg

Boxer

Boxeren stammer oprindeligt fra Tyskland, hvor den første gang blev fremavlet i 1900-taller. Boxerens forfædre var oprindelig to tyske mastiff hunderacer, Bullenbeizer og Barenbeizer, som begge dateres helt tilbage til 1600-taller.

Boxeren blev fremavlet til tyrekampe, hundekampe og i det hele taget brugt til hundesport. Siden er racen blevet brugt til som hyrdehunde og bevogtning af kvæg mod f.eks. ulve.

I løbet af 1900-taller blev andre racer introduceret og boxerens evner som arbejdshund blev overgået af andre racer som Border Collie, og retrievers.

Herefter blev racen brugt som cirkushunde, hvilket fik racens popularitet til at stige blandt hundeejere, og boxeren blev en af de mest holdte hunderacer på verdensplan.

Temperament

Boxeren er en utrolig glad hunderace, som er enormt livlig og elsker at træne sammen med sin ejer. Derfor egner racens sig rigtig godt til konkurrence i lydighedstræning, og som udstillingshund. Racen kan sagtens holdes sammen med katte og andre mindre hunde, men de har en tendens til at jagte mindre kæledyr, som f.eks. marsvin, kaniner, hamstre.

Som familiehund er boxeren rigtig god, og kærlig over for alle i familien. Fremmede vil blive taget i betragtning, men det ligger ikke i boxerens natur at være fjendtlig indstillet.

Størrelse

Hanhunden bliver omkring 56-63 cm. og vejer 27-23 kg.

Tæver bliver omkring 53-61 cm. og vejer24-29 kg.

Pleje

Racen kræver ikke meget pelspleje, da pelsen er kort og tæt. Racen har nogen helbreds mæssige svagheder, som dårligt hjerte, dysplasi, og racen har en tendens til at få knuder, når hunden bliver ældre end 7 år.

Egenskaber

Racen egner sig rigtig godt som familiehund, den vil altid lege og søge nye udfordringer, sammen med sin ejer. Man skal derfor også vide, at en boxer ikke ligger stille ret længe af gangen og kræver en hel del opmærksomhed.

Beskrivelse

Boxerens fremtoning er kraftig og muskuløs, med et kraftigt kort hoved. Snuden er fladere end hos andre hunderacer, med åbne næsebor, som kan give nogen individer, en karakteristisk lyd når hunden trækker vejret.

Racen har underbid med hængende læber, som kan give en del savl.