tirsdag, juni 25, 2024
Nyheder

Hund og trægulv?

Går du og drømmer om at anskaffe dig en firbenet ven? Har du trægulv derhjemme og er i tvivl om, om det går an? Bare rolig, du er langt fra den eneste, der har haft denne bekymring. Her kigger vi nærmere på kombinationen af hund og trægulv.

At have hund kan ikke gøres op i kroner og øre

Man kan ikke komme uden om, at det slider på ens bolig at have hund. Især hvis der er tale om en større hund, kan det ses på særligt gulvene. Dog er gulve heldigvis blot materielle ting, og de kan både skiftes ud og repareres. Det bør altså ikke at være dette, der afholder dig fra at få en hund, for du får så meget mere ud af dette bekendtskab, end hvad der kan gøres op i penge.

En hund er en trofast bedste ven, som aldrig forlader din side. Den er altid godt selskab, og dens kærlighed er fuldkommen endeløs. At have hund er ganske enkelt fantastisk, og derfor bør angsten for at dine trægulve bliver ødelagte heller ikke at afholde dig fra at investere i en firbenet makker.

Hvordan beskytter jeg mine gulve bedst muligt?

Har du besluttet dig for at købe en skøn vovse, er der naturligvis masser af ting, du kan gøre for at minimere risikoen for, at dine gulve bliver ødelagte. Først og fremmest skal du behandle dine gulve godt og grundigt, inden dit nye kæledyr flytter ind. Ubehandlede trægulve giver nok et lækkert og rustikt look, men de er ikke specielt praktiske.

Inden din hund flytter ind, kan det således være fornuftigt at slibe dine gulve godt og grundigt ned og give dem en kærlig hånd. På den måde er de bedre rustede til at stå imod, når din hund kommer ind med beskidte poter og slider på gulvet med sine klør. Du kan eksempelvis vælge at lave en ludbehandling af gulv, inden du får hund.

Hvordan holder jeg gulvene flotte med hund?

Hvis du har sørget for at give dine gulve en kærlig behandling, inden din nye ven flytter ind, bør det være en relativt smal sag at holde gulvene flotte. Det gælder nemlig blot om at sørge for at være flittig i forhold til rengøringen og derudover at sikre dig, at din hunds klør ikke er for lange. Er klørene for lange, kan der komme grimme ridser i gulvet.

Sørger du for at være god til at få gjort rent, vil man nærmest ikke kunne se, at der er hund i huset. Du skal blot være flittig med støvsugeren, således at hundehårene ikke hober sig op. Derudover er det en god idé at vaske gulvet relativt ofte, så snavs fra din hunds poter ikke får lov til at sætte sig alt for godt fast i gulvet.

Ud over at du skal gøre grundigt rent, skal du naturligvis også sørge for løbende at pleje dine gulve. Alt efter hvilken type behandling du gav gulvene på forhånd, kan de plejes med eksempelvis lak, olie eller sæbe for at forlænge deres levetid og holde dem flotte.