tirsdag, juni 25, 2024
Hunderacer

Old English Bulldog – En gammel hunderace med et specielt ry

Old English Bulldog

Der findes mange historier om Old English bulldog, og selve racens oprindelse diskuteres stadig i dag.        De første eksemplarer at Old English bulldogs blev registreret i England 1600 og 1700 tallet. Racen blev fremavlet som ” underholdnings hund”, hvis opgave primært var at kæmpe med tyre. Denne ”sport” er heldigvis totalt forbudt i dag.  Men det var først i 1800 tallet, at lovgivning forbød disse kampe, hvilket resulterede i at Old English Bulldogs, stort set forsvandt, da interessen for racen forsvandt med tyre kampene.

Men sidst i 1800 tallet startede et koncentreret avlsarbejde for at genskabe den originale Old English Bulldog. Avlsarbejdet betød at flere hunderacer som vi kender i dag opstod, her kan nævnes Amstaff, Amerikans Bulldog og flere Mastiff racer.

Temperament

Trods sit ry som vild og kamplysten er Old English Bulldogs en meget velafbalanceret og tillidsfuld race. Racen kan sagtens holdes som familie, dog vil mindre børn have svært ved at lufte hunde, da Old English er enormt stærke og kan kræve mange kræfter at holde.

Størrelse

Hanner vejer omkring 27-36 kg og bliver omkring 56-63 cm. i skulderhøjde

Tæver vejer omkring 25-32 kg og bliver omkring 54-60 cm. I skulder højde

Pleje

Der findes desværre en lang række arvelige sygdomme som Old English Bulldogs lider af, hvilet betyder at mange for røntgen undersøgt hvalpen, inden den købes. Det er primært hofte og albueleds dysplasi, som der undersøges for. Generelt har Bulldog racer et dårligt skelet.

Egenskaber

Old English er en udpræget familie, som ikke egner sig til jagt eller Agility, dermed ikke sagt at racen ikke skal udfordres gennem træning, og leg. Med så store hunde er det altid vigtigt at hunden socialiseres i en tidlig alder for at undgå aggressiv adfærd.

Beskrivelse

Racen er meget kraftigt hunde, med tydelige muskler omkring skulder og bag lår. Hovedet er bredere end det er langt, og snuden er trykket tilbage, hvilket giver en karakteristisk lyd når hunden arbejder med snuden.

Old English findes i mange farver, fra rød, sort grå, til stribet. Typisk er hunden hvid med enten en grå eller rød ”saddel”. Det har altid været et kendetegn med en meget kort hale, men i dag ses langt de fleste eksemplarer med ”fuld” hale.

Racestandarden er meget striks og en lang rækkefejl diskvalificerer , blandet andet hvis hunden har anden øjenfarve end brun.