tirsdag, juni 25, 2024
Hunderacer

Ruhåret Gravhund

Den Ruhåret Gravhund er ikke til at tage fejl af. Alle kender denne lange kortbenede hund. Gravhunden er en udpræget jagthund, men i dag holdes mange gravhunde også som familiehunde.

Oprindelse

Gravhunden stammer oprindeligt fra Tysklad, hvor den er fremavlet til jagt. Gravhunde er en rigtig gammel hunderace. De første variationer af den hunderace som vi kender i dag, kan dateres helt tilbage til engang i 1700-tallet.

Der findes også historier om at de gamle egyptere mumificerede gravhunde, altstå helt tilbage til 3000 år f.kr. Der er dog ikke beviseligt hold i disse historier.

På tyske betyder gravhund, “grævlinge hund” og det var da også tyske jægere der opdrættede denne hunderace, så den fik det udseende som den har i dag.

Temperament

Gravhunden er en typisk familiehund, de er venlige også overfor børn, men det er samtidig en hund som også vil lægge sig i sin kurv, når legen ikke er sjov længere.

De fleste gravhunde holdes som familiehunde, og deler gerne seng og sofa med sin ejer.

Størrelse

Der findes rigtig mange forskellige gravhunde, fra standard størrelse, mini og dværg gravhunde. Som tommelfingerregel er gravhunde der måler under 30 cm. om brystet klassificeret som mini gravhunde. Hunde der måler mellem 30-35 cm. om brystet klassificeres som dværg-gravhund, og endelig gravhunde der måler mere end 35 cm. om brystet er gravhunde af standard størrelse.

Pleje

Alt afhængig af hvilken type gravhund man har, medfølger der forskellig pelspleje. Langhåret gravhunde skal børstes ca. 1 gang om ugen for at pelsen ikke skal filtre.

Da gravhunde er små hunde spiser de selvsagt ikke ret meget foder, og er derfor relative billige hunde at holde.

Egenskaber

Denne hunderaces egenskaber findes helt klart i rollen som jagthund. Der findes kun få andre hunderacer, der er små og villige nok til at kravle ned i en rævegrav og jage ræven ud. Men gravhunden er virkelig unik til denne øvelse. For det første er gravhunden fuldstændig frygtløs, når den sendes ned i rævegraven, og den tager gerne en kamp med ræven under jorden.

Gravhunden kan også bruges som “støvende” jagthund, det vil sige at den løber foran jægeren og driver vildtet op.

Beskrivelse

Der findes mange forskellige gravhunde.

  • Glathåret gravhunde
  • Langhåret gravhunde
  • Ruhåret gravhunde

Alle disse varianter fås både i

  • Standard
  • Mini
  • Dværg størrelse