fredag, juni 14, 2024
Blog

Sådan holder du dit hus rent når du har hund

Der er noget fantastisk over at have hund. Vores små firbenede venner kan give en masse glæde i hverdagen med deres glade og kærlige sind. Der kan dog også være udfordringer ved at have hund. Hvis du har været hundeejer længe, kender du nok til problemet med at holde huset rent. Vores kære hunde har det jo med enten at fælde en del eller være gode til at slæbe skidt og snavs med ind fra haven. Det kan være et irritationsmoment for mange, især hvis man er ny hundeejer og ikke har været opmærksom på, hvad det indebærer rengøringsmæssigt at have hund.

Vi giver dig her nogle gode fif til, hvordan du holder huset rent, selvom du har hund. Du kan ikke komme udenom, at det kræver lidt arbejde, men de søde væsener vil helt sikkert være det værd.

 

Hiv den velkendte støvsuger frem jævnligt

Støvsugeren bliver en af dine tætteste venner, når du får en hund. Mange hunderacer har en tendens til at fælde en del. Det efterlader en masse hår rundt omkring i dit hjem, som kan se meget usoigneret ud. Skulle der komme uventede gæster, er det et rigtig ærgerligt indtryk at give. Når man køber en hund, skal du være indstillet på, at der højst sandsynligt medfølger en intensiveret støvsugerindsats. Det er næsten umuligt at komme uden om.

Der findes nogle hunderacer, der næsten ikke fælder. Her vil der selvfølgelig ikke være et lige så stort behov for at støvsuge. Omvendt er der også nogle racer, der fælder helt vildt blot i løbet af en enkelt dag. Hvor ofte du skal hive støvsugeren frem afhænger derfor af, hvilken hunderace du har. Mange hundeejere vælger at støvsuge hver dag.

Der findes et væld af støvsugere på markedet. Det er dog en god idé at finde en støvsuger, der kan klare de store mængder af hår, der med tiden skal suges op. Derudover skal du tage din indretning med i betragtningen, når du køber en støvsuger. Her er det især i forhold til, hvilke typer gulve du har. Der er lavet flere forskellige tests af støvsuger, der specielt er tiltænkt hundeejere. Læs mere hos Tænk.dk. Her kan du helt sikkert blive guidet i den rigtige retning i forhold til valg af støvsuger.

 

Tag skidtet i opløbet

Når du har en hund, kan du foretage dig flere proaktive tiltag, der gør, at du muligvis kan indskrænke behovet for at gøre så meget rent. Det gør du ved at være opmærksom på, hvad din hund slæber med ind, når I har været ude at gå en tur, eller din hund har fået lov til at slå sig løs ude i haven. Hundens pels og porter kan nemlig have fanget flere ting, som let kan blive taget med ind i huset. Det vil du selvfølgelig gerne undgå, da det ellers giver dig mere rengøring.

Vær omhyggelig med at tjekke din hund efter, når I kommer ind ad døren. Få små kviste og blade ud af pelsen. På den måde ender de ikke på stuegulvet eller i sofaen. Derudover er det en god idé at tørre hundens poter af, inden I kommer alt for langt ind i huset. Det gør, at du kan undgå at skulle vaske gulvet nær så ofte.

 

Pleje af din hund kan gøre en stor forskel

Pleje af din hund er måske ikke noget, du skænker den store tanke. Måske du skulle begynde på det. Det kan nemlig have en stor betydning for, hvor meget af dens pels der ender på gulvet og rundt i krogene. Hvis du er omhyggelig med at få børstet din hund jævnligt, kan du komme en stor del af hundehårsnullermændene til livs.

Når du børster din hund, fjerner du alle de døde og løse hår, der sidder i pelsen. De hår, du børster væk, kan du nemt samle og smide ud. Afhængigt af, hvor glad din hund er for at blive børstet, kan det spare dig noget tid i forhold til at skulle støvsuge hele huset. Det er en del nemmere at tage størstedelen af de løse hår direkte fra hunden, end at de bliver spredt rundt i hele huset, og du skal rundt at fange dem med en støvsuger.

 

Undgå at blive fanatisk

Når man får hund, sker der typisk ét af to mulige udfald. Du bliver enten meget fanatisk omkring rengøring, og lige så snart du ser et enkelt hundehår på gulvet, finder du støvsugeren frem. Alternativt bliver du blind, når det kommer til hundehår og snavs i krogene, og det gør ikke så meget, at man kan se, at her bor der en hund.

Hvis du gerne vil have et nogenlunde præsentabelt hjem, gælder det om at finde balancen midt imellem disse to scenarier. Du behøver ikke at støvsuge flere gange om dagen, men der kan være behov for, at du gør det hver eller hver anden dag afhængigt af, hvor meget din hund fælder. Det er tilladt at springe over, hvor gærdet er lavest og gøre det nemt for dig selv.

 

Det kan være en god idé at anskaffe sig en håndstøvsuger, der kan tage det værste, eller hvis der lige er en enkelt hårtot i hjørnet. Den er nemmere at hive frem og knap så besværlig at danse rundt med, hvis det alligevel ikke er hele hytten, der skal have turen med støvsugeren. Derudover er den også nemmere at bruge til sofaen eller hundekurven, hvis de skulle trænge. Som med støvsugerne, findes der også mange forskellige håndstøvsugere. Forbrugsguiden har lavet en god guide til, hvilken håndstøvsuger du skal vælge. Se mere i guiden her.