lørdag, april 20, 2024
Hunderacer

Schæferhund

Verdens mest udbredte hunderace er Schæferhunden. Denne tyske hunderace kendes fra utallige film og bøger, hvor schæferhunden tit optræder som en vagtsom og meget loyal følgesvend.

Oprindelse

Schæferhunde stammer oprindeligt fra Tyskland hvor den blev fremavlet til at være den “perfekte brugshund.

Oprindelige er schæferhunden en blanding mellem, flere forskellige tyske hyrdehunde, og den kendte Collie.

Hunderacen stammer tilbage fra 1899, hvor schæferhunden blev registreret som selvstændig race, og den første schæferhundeklub stiftet. På blot 10 år steg antallet af registrerede schæferhunde fra ca. 500 til over 5000 individer, og det var blot i Tyskland.

I 1920’erne kom de første schæferhunde til Danmark, og siden dog har tallet næsten været stigende. Dog med enkelt undtagelser fordi der har været tidspunkter, hvor indavl, og skrøbelige hunde har gjort schæferhunden, til en race som man gik uden om.

Temperament

Schæferhunden er en hunderace, som virkelig har mod på at møde verden. Den er ikke bange af natur og går gerne forrest for at møde fremmede og ny ting. Schæferhunden har brug for udfordringer hver dag, og den egner ig dårligt til at være en hjemmehund eller til at bo i lejlighed.

Størrelse

Schæferhunden vejer som fuldt udvokset ca. 30-32 kilo, tæverne er lidt mindre bygget og vejer derfor kun omkring 20-23 kilo.

Pleje

Schæferhunde kræver megen aktivitet for at trives, der er det vigtigt at men har løst til at dyrke motion med sin Schæferhund.

Hundesport som f.eks. agility er en rigtig god ide for Schæferhunde, da de elsker at røre sig og bruge hjernen.

Schæferhunde skal have børstet pelsen mindst en gang om ugen.

Egenskaber

Schæferhunde egner sig bedst til lidt mere erfarne hundeejere da aktivitets niveauet skal være højt før Schæferhunden trives.

Beskrivelse

Siden schæferhunden er så populær er der også mange som gør sig i opdræt af denne race. Dette betyder desværre at der kan være en del useriøse opdrættere, som ikke altid avler med tanke på racens bedste. Hvis man ikke selv har den nødvendige kundskab, bør man derfor rådføre sig med Dansk Schæferhund Klub før man vælger en kennel.