fredag, juni 14, 2024
Nyheder

Få råd til en hund med disse 3 tips

En hund kan være en stor udgift. Ikke desto mindre vil det være ærgerligt, at det er økonomi, der skal afgøre, om du skal have en hund eller ej. Ingen hund fortjener at bo et sted, hvor der ikke er ressourcer til, at hunden kan leve et godt liv.

Hvis ønsket om en hund er stort hos dig, så er det naturligt at ville gå på kompromis med mange ting for at få luft i økonomien til at kunne have en hund. Dog er der faktisk nogle indsatser, man kan gøre, for at spare penge, så det ikke kan mærkes i hverdagen. Det er svært at spare penge, hvis man skal gå på kompromis med for mange ting.

Vi har listet tre ting, som kan hjælpe dig med at få luft i økonomien, så du har økonomisk overskud til at købe den hund, du går og drømmer om.

  1. Saml din gæld

Har du flere lån – eller blot ét lån, som du har en fornemmelse af er for dyrt? Det kan betale sig at undersøge, om du kan få det billigere et andet sted. En samling af eksisterende lån kaldes for et samlelån. Alene dét at du tager et lån hos én låneudbyder vil gøre, at du slipper for at betale gebyrer og honorarer til flere forskellige låneudbydere. Allerede der kan du spare en del penge. Når du søger om at samle dine lån, hvilket med fordel kan gøres via en sammenligningstjeneste for lån, vil banken give dig et tilbud på et nyt og billigere lån, som er summen af de lån, du gerne vil have samlet. Enten sørger den nye bank for at indfri dine lån – og ellers får du udbetalt pengene og skal selv indfri lånene. Du kan undersøge, hvilket samlelån, der er billigst, via sammenligningstjenester for lån.

  1. Sammenlign priser på faste udgifter

Hvilke faste udgifter har du? Er der nogen af dine faste udgifter, som du vil kunne mindske? Et mobilabonnement kan komme ned og koste 79 kroner om måneden, hvis du blot har behov for 20 gb data og 20 timers tale. Det kan betale sig at undersøge, om det kan gøres billigere. Hvis du er glad for din teleudbyder, vil det være en idé bare at ringe til dem og forhøre dig, om de kan give dig en billigere pris – et såkaldt prismatch i forhold til markedet. Forsikringsselskaber kan også godt tåle at blive udfordret på pris. Alle virksomheder, som du benytter dig af, og som har konkurrenter, kan du med fordel udfordre på deres pris.

  1. Planlæg madlavning for ugen

Der er en del at spare, hvis du planlægger, hvad du skal købe ind. En tur i indkøbscentret kan gå mange veje, hvis der ikke ligger noget planlægning forud for det. Hvis du kun køber det ind, der står på sedlen, kan det være, at du kan mindske udgifterne på indkøbsture. For en ekstra hjælp kan du benytte en af de mange madplanlægnings apps, der er til iPhone og Android. Sådan en app kan give dig inspiration til lækre madretter og lægge en plan for dig. Du kan vælge, om du vil have lækre retter, der slanker, om du vil spise mindre kød eller noget helt tredje.

Vi håber, at disse tre tips kan få dig tættere på drømmen om en hund.

Artiklen er skrevet af Lendo. Lendo er en sammenligningstjeneste for lån. Vores mission er at give låntagere mere magt i låneprocessen, og vores mål med denne artikel er at give dig redskaber til at få en stabil økonomi.