torsdag, april 18, 2024
Nyheder

Sådan kan du tage din hund med på rejsen

Rigtig mange hundeejere kender til denne problemstilling: Man vil meget gerne have en ferie, hvor der skal slappes af, og hvor batterierne skal genoplades. Men… man vil jo heller ikke efterlade sin hund. Så hvad gør man?

Her kan du få fire gode råd til, hvordan du kan tage din hund med på rejsen. Herefter kan du også læse lidt mere om muligheden for at få hunden passet på en hundepension. Derved kan du selv vurdere, hvad der vil fungere bedst for dig.

4 gode råd til dig der skal rejse med hund

Her får du vores fem bedste råd, hvis du gerne vil have hunden med på rejsen.

1)   Du skal anskaffe et hundepas

Først og fremmest skal du anskaffe dig et hundepas, hvis du vil have din hund med til udlandet. Du skal bruge et europæisk hundepas, som du kan købe hos din dyrlæge. Heri skal der noteres informationer om: ID-mærkning, vaccinationer mm. Hvis du ikke laver et hundepas til din hund, kan du ikke få lov til at bringe hunden ind i andre lande. Derfor bør dette være din første prioritet inden rejsen.

2)   Vaccinationer

Hvilke vaccinationer din hund skal have inden afrejse, afhænger af det givne lands veterinære bestemmelser.

Hvis du fortæller din dyrlæge, hvor I skal rejse hen, så kan dyrlægen undersøge, hvilke vaccinationer der er påkrævet. Herudover vil dyrlægen også have et overblik over, hvilke vaccinationer din hund allerede har fået. I nogle tilfælde skal dyrlægen være autoriseret ifølge en embedsdyrelægeerklæring. Hvis dette er tilfældet, skal du kontakte veterinærchefen hos din region.

Alt dette kan være en langsommelig proces, og derfor er det en meget god ide at påbegynde processen i god tid.

3)   Transportforberedelse

Ligegyldigt om I skal køre i bil i tre timer eller flyve i seks timer, er det utroligt vigtigt, at du forbereder din hund på dette. Det vil sige, at du skal sørge for at motionere din hund grundigt, så den kommer af med al sin overskydende energi. Det er især vigtigt, at du giver hunden lov til at bruge en masse energi, hvis den skal transporteres i en transportkasse eller lignende i mange timer.

4)   Tænk på hundens velvære

Det er ikke altid sjovt at rejse. Men hvis du rejser med din hund, bliver du nødt til at sætte hundens velvære over dit eget. Ligesom du ville gøre, hvis du rejste med små børn.

Ud fra disse råd kan du tydeligt se, at det ikke er en helt simpel proces at rejse med hunden. Men hvad er alternativet?

Skal hunden på hundepension?

Mange vælger at få hunden passet i en hundepension, mens de er væk på ferie. Dette er også en god løsning for de fleste hunde. Mange hunde vil nemlig ikke have et problem med at være væk hjemmefra i et par dage, så længe de bliver motioneret og fodret.

Der findes dog også hunde, der ikke er tilpas i et ukendt miljø uden sine ejere. Hvis dette er tilfældet, kan du undersøge muligheden for at få hunden passet hos et familiemedlem.