onsdag, april 24, 2024
Nyheder

Tjen til studierne ved at være hundepasser

Et studiejob kan sagtens være en fornøjelse

Det er fedt at være studerende ingen tvivl om det. Man er mere eller mindre selv herre over at planlægge sin tid, man lærer en hel masse nye ting på studiet og så videre. Livet som studerende er på mange måder rigtig godt. Der er dog lige en ting, som de fleste studerende sikkert godt kan nikke genkendende til: det kan være svært at få SU’en til at række til en hel måned. Pengene kommer ind den første, og de kommer hurtigt ud igen, når man skal betale husleje, skolebøger og mad. Når man kommer til slutningen af måneden, og der ikke er flere penge tilbage på kontoen, er det ikke længere så sjovt at være studerende.

Hvis det sker tit nok, at man står uden penge til de sidste dage i måneden, må man tage affære og gøre noget ved det.

Du kan for eksempel få dig et studiejob. Til dette forslag tænker du måske: studiejob, det jo sådan noget kedeligt noget, hvor jeg skal lave noget, jeg hader, og så ligger det helt sikkert lige midt i mine timer. Desuden tager det helt sikkert alt for meget tid fra mine studier, så det er bare helt umuligt.

Det behøver det slet ikke at være. Det er bestemt muligt at finde et studiejob, som du kan synes om, og som passer til dit studie.

Start med at tænke over hvad du godt kan lide. Hvis du for eksempel er en hundeelsker, kunne et studie job som hundepasser måske være en mulighed. Det vil give dig mulighed for at tjene penge på noget, som du vil synes om.

Samtidig med at du tjener penge på at gå tur med hundene får du frisk luft, og du får bevæget dig. Det er således tre gode ting, der sker på én gang. Frisk luft og motion kan nogle gange være svært at få presset ind i et fyldt skema, og når man har fri fra studierne, vil man måske gerne nå at ligge lidt på sofaen og slappe af, inden man siger godnat og tak for i dag. På den her måde får man det med i købet, samtidig med man tjener gode penge, der kan gøre livet lidt sjovere.

Udover frisk luft og motion får man tit sine bedste ideer, når man laver noget helt andet. Hvis du således arbejder i eksamensperioden, kommer du muligvis ovenikøbet hjem med de ideer, der gør din opgave ekstra god. Om ikke andet har du fået en pause fra studierne, hvilket er nødvendigt af og til.

Udover at betale husleje og studiebøger og give mad på bordet, kan denne type job således være favorable af flere grunde.

Som hundepasser skal du have styr på det med hunde

Hvis du nu tænker, at det lige vil være et job for dig at være hundepasser, er der naturligvis nogle ting, som du skal være opmærksom på, inden du går i gang. Hunde er levende væsner, og de skal passes på bestemte måder, så de har det så godt som muligt.

Her kan du læse, hvad loven siger, om det at have en hund. Det er selvfølgelig ikke din hund, bare fordi du passer den for andre, men hunden er dit ansvar, så længe du passer den. Du kan for eksempel læse om, at du skal være opmærksom på, hvor hunden må færdes. Du skal også være klar over, hvor du skal have hunden i snor, og hvor den må løbe frit omkring. Det er vigtig viden, som du bør sætte dig ind i, så du ikke risikerer at komme i problemer, når du er på arbejde. Man kan ligeså godt gøre alt for ikke at komme i trælse situationer på sin arbejdsplads.

Noget andet, der kan være rart at vide for dig, der skal omgås dyr, er, hvad du kan gøre for, at hunden har det så godt som muligt. En hund skal stimuleres, for at den har det godt. Her kan du læse mere om hunde og hundes rettigheder, så du er godt rustet, når du skal passe fremmede menneskers hunde.

Et studiejob som hundepasser behøver ikke at komme i vejen for dine studier

Du kan have en naturlig bekymring for, hvordan et studiejob passer ind med dine studier. Studierne er vigtige, så de skal helst ikke nedprioriteres alt for meget – især hvis jobbet ikke er relevant i forhold til dit fremtidige arbejdsliv.

Et job som hundepasser kan gøres, når du har tid og lyst til det, og det behøver derfor ikke at komme i vejen for dine studier. Du kan lave aftaler med hundenes ejere om, hvordan det kan passe for begge parter. Selvfølgelig skal hunden luftes, men det er trods alt muligt med en vis frihed i det. Det er heller ikke sikkert, at det nødvendigvis er et arbejde, der ligger på faste tider hver uge. Det kan aftales med ejerne, så alle bliver glade.

Samtidig med du passer hunde har du også mulighed for at have tankerne ved dine studier. Det er ikke et job, der kræver det helt store af dig. Hunden forventer ikke, at du svarer igen og er fuldt ud til stede, den kan til en vis grad passe sig selv. Så længe du bare har styr på hunden og leger lidt med den, kan du sagtens gå rundt og tænke på noget andet imens. Det er det perfekte studiejob.