lørdag, april 13, 2024
Hunderacer

7 vilde og overraskende facts om hunde

Hunden kaldes ikke menneskets bedste ven for ingenting. Den har udviklet sig parallelt med os, over de seneste 35.000 år. Som hundeelsker, ved du selvfølgelig en hel masse om vores firbenede venner – men her kommer nogle rystende facts som er med garanti overraskende selv for dig.

Grøn Betyder Gå

Der er omkring 35.000 herreløse hunde i Ruslands hovedstad, Moskva. Ud af den store forsamling, er der nogle stykker som har lært at navigere rundt i det komplekse metro netværk, og suser rundt i togene, side om side med deres menneskelige medpassagerer. Det er også blevet observeret, at nogle hunde afventer grønt trafiklys.

De Små Lever Længst

Mindre hunde har en kortere levetid end store. Forskerne har endnu ikke kunne slå fast, hvordan det kan være, men en stor hund lever typisk 8 til 12 år, en mellemstor vovse kan se frem til 10 til 13 år, hvorimod en lille kan generelt blive fra 10 op til 15 år gammel.

Ekstraudstyr & Id

Hunde har tre øjenlåg. Foruden den vertikale og horisontale, er vores firbenede venner udstyret med en speciel membran, som sørger for at fjerne skidt og støv, samt produktion af tårer. Hundens næse har desuden et helt unikt mønster – ganske ligesom et menneskeligt fingeraftryk. Vi har brugt næseaftryk som identifikationsmetode siden 1938. 

Kan Opdage Sygdomme

Hundens lugtesans er op til 100.000 kraftigere end menneskets, takket været hele 300 millioner olfaktoriske receptorer, kontra vores ca. 6 millioner. Faktisk, kan en hund lugte både følelser og eventuelle sygdomme som f.eks. sukkersyge og kræft. Nogle bliver endda trænet i at slå alarm når deres sukkersyge ejers blodsukker falder ned til et farligt niveau.

En Værdsat Medarbejder

Takket være hundens unikke evner og egenskaber, er der en lang række erhverv hvor den indgår som fast besætning. Der er tale om bl. andet vagt, redningsaktioner, terapi, skuespil, slædekørsel, og naturligvis fund af illegale genstande og produkter i lufthavne og ved grænser. Klik ind på det finske site nuorisopalvelubalanssi.fi hvor du får alt relevant nyt om erhverv og finans, og bliv inspireret til din næste forretningsidé – med eller uden vuffer.

Kan Se I Mørke

Mennesket har udviklet flere nattesyn teknologier for at overkomme nogle af de begrænsninger vores krop har. Hunden derimod har en slags naturligt indbygget nattesyn, da den ved hjælp af sine knurhår kan fornemme størrelsen, hastigheden, og placeringen af fysiske genstande omkring sig. Hårene fungerer nemlig som ekstremt fintfølende sensorer som indikerer mikroskopiske forandringer i luften omkring dem.

Filmstjerne

Vidste du, at hunden foruden film, serier og videospil, også er hoved stjernen i en lang række online slot spil? Du finder alt du skal vide om online slots inklusiv bonusser, på slotsbandit.dk. Nedenfor er nogle af de mest populære slot titler med hunden i centrum!

  • Golden Retriever
  • Sugar Doggie
  • Diamond Dogs
  • Puppy Love
  • Dogfather
  • Hillbillies

Endelige Ord

At få hund, er utvivlsomt noget af det bedste du kan gøre for dig selv – og for den, hvis altså du er en kærlig og ansvarlig ejer. Klik ind på dyreværnet, internat-dyr, eller dyrenes beskyttelse, for at finde en ensom vovse som sidder og venter på lige netop dig!