onsdag, maj 29, 2024
Hunderacer

Japansk Spids

Oprindelse

Japansk spids stammer fra gruppen af arktiske spidshunde . man ved ikke helt hvilke hunde der har dannet grunstammen til japansk spids .men renavlen af racen påbegyndte i japan i 1920erne .I 1953 var bestanden så stor at den kunne godkendes nationalt i Japan . I 1964 blev den anerkendt i FCI ,og i 1970erne blev den udbredt i de nordiske lande. De første japanske spidser der kom til Danmark blev inpoteret fra sverige i 1979 . beskrivelse af racen.

Udseende

Japansk spids har mandel formet sorte øjne spidse øre og sort snude ,stor hvid pels og en hale der ligger hen over ryggen poterne er katte formet.

Egenskaber

Japansk spids er en udpræget familie hund der elsker børn ,alt aktivitet som agility lydighed eller bare leg i det hele taget den er meget nem at opdrage gennem leg , den kan også være vagthund.

Temperament

Japansk spids har et formidabelt temperament ,de er meget tillidsfulde elsker børn og liv og glade dage ,men kan også være rolige og meget kælende hvis man er oplagt til leg er de også det men er man rolige så er de også rolige, de elsker at gå lange ture.

Størrelse

Japansk spids har en størrelse fra 30-38 cm og er en mellem størrelse hund, som nem at transpotere hvis man skal have den med sig.

Pelspleje

pelsen er sne hvid og meget fyldig de skal børstes 1 gang om ugen pelsen er meget selvresende man bader dem kun nogle få gange om året ,hvis de har været ude i muder eller regn og blevet godt beskidte så skal de bare ligge og tørre så er de fine hvide igen ogalt snavs ligger tilbage på gulvet.

Artiklen er skrevet af Majbrit Nielsen, Kennel Thu-Shi