onsdag, juni 12, 2024
Hunderacer

Bullmastiff

Oprindelse

Bullmastiffen stammer fra England, hvor skovfogden brugte den til at fange krybskytter, hundene skulle løbe dem op og holde dem nede til skytten kom. Bullmastiffen er en bladning af Engelske mastiff og den gamle engelske bulldog.

Egenskaber

Bullmastiffen er i dag en ideel vagthund, Bullmastiffen er en meget selvstændig hund, den skal trænes og det er man nødt til med en hund i den størrelse og kraft, det vigtigste i træningen med en Bullmastiff er udholdenhed fra ejernes side, men med enmasse godbidder og ros kommer man langt. Bullmastiffen er en meget social hund som elsker at være sammen med sin familie og den vil meget gerne ligge sammen med børnene i huset, eller passe på barnevognen der står i haven. Deres favorit plads er der hvor den har bedst overblik over sit territorium, den ser ud som om den er helt afslappet, men man skal ikke tage fejl af dem, de har helt styr på flokken.

Temperament

Når man får en Bullmastiff hvalp, er det vigtig at man fra starten har helt faste retningslinjer for hvordan denne lille hvalp skal opdrages ellers kan man stå med et problem når den er voksen, den vil bruge alle kneb for at slippe for det du nu har bestemt. Mit hjerte er knust, jeg har ikke hørt et ord af hvad du har sagt, jeg kigger på dig, som om hele verden er imod mig og du er den eneste der ikke forstå den, men Bullmastiffen er den største bluffmager i hundeverdenen, for sådan opfører en intelligent hund sig. Der findes ikke dumme Bullmastiffer kun Bullmastiff ejere der ikke har forstået hvad en Bullmastiff er, Bullmastiffen er en race der tager hele familien til sig og den vil forsvar den, koste hvad det vil.

Bullmastiffen er ikke en hund for alle mennesker. Mennesker der ikke har viljen eller mulighederne for at kunne træne og kontroller dette pragtfulde dyr, skal ikke eje en Bullmastiff.

Pleje

Der er ikke den store pleje forbundet med at eje en Bullmastiff, da pelsen er kort og ikke filtre.

Racertandard for Bullmastiff

 

Helhedsindtryk: Kraftig af bygning, harmonisk. Udstråler stor styrke uden at virke klodset. Sund og aktiv.

Karakteristiske træk: Stærk, udholdende, aktiv og pålidelig.

Temperament: Humørfylde, årvågen og trofast.

Bevægelse: Bevægelsen antyder styrke og målbevidsthed.

Pels: Kort og hård, vejrbeskyttende, fladt liggende, kræver ikke meget pels pleje.

Farve: Alle nuancer af brindle, fawn eller rødbrun. Farven skal være ren og klar. En lille, hvid brystplet er tilladt. Væsentlig er næsepartiets sorte farve, der fortoner sig mod øjnene. Mørke aftegninger omkring øjnene bidrager til udtrykket.

Størrelse: Skulderhøjde hanner 63,5 – 68,5 cm.

Skulderhøjde tæver 61 – 66 cm.

Vægt hanner 49,9 – 59 kg.

Vægt tæver 41 – 49.9 kg

Skrevet af Helle Hansen Kennel Boulevard of Fame boulevardoffame.dk