fredag, juni 14, 2024
Hunderacer

Coton De Tulear

Coton betyder bomuld på fransk, derfor kaldes en Coton De Tulear også “bomuldshund”.

Oprindelse

Coton de Tulear, stammer angiveligt fra en krydsning mellem de franske Bichons og de italienske Bolognese. Hundens “efternavn” Tulear stammer fra en by på det sydlige Madagaskar.

Coton de Tulear kom sandsynligvis til Madagaskar sammen med de franske tropper, eller med adelen som senere skulle kontrollere øen.

Denne hunderace var stor set ukendt i Europa før det tyvende århundrede, indtil den blev genindført, fra Madagaskar til USA, og siden til Frankrig.

Coton de Tulear blev først anerkendt som racehund i 1970’erne.

Temperament

Coton de Tulear, er som de fleste andre Bichons, kærlige hunde, der elsker sine ejere, og de fungere rigtigt godt sammen med børn. Denne hunderace elsker at lære nye tricks, sammen med sin ejer. En særlig egenskab denne hund har, er evnen til at rejse sig på bagbenene og følge efter sin ejer.

Coton’s kan dog blive en smule stædige og egenrådige, hvis de ikke får en fast opdragelse.

Størrelse

Coton de Tulear er en lille hund, som måler omkring 20-30 cm., og vejer omkring 5.5-7 kg.

Pleje

Det siger næsten sig selv at en hun der hedder, “Bomuld fra Tulear”, kræver en del pelspleje. Hunden skal dagligt have børstet pelsen, så den ikke filtre. Selvom hunden er kridhvid fra naturens side, så er det vigtigt at man ikke bade og vasker sin hund hverdag, da overdreven vask vil udtørrer hundens hud.

Beskrivelse

Coton de Tulear, er en lille hund som egner sig godt til lejligheder. Hunden kan godt trives uden en have, men som alle andre hunderacer, har en Coton du Tulear, godt af flere daglige gåture.

Hunden er venlig og hengiven, også over for mindre husdyr, som f.eks. kaniner hamstre m.m.

En Coton de Tulear bliver gammel, man skal regne med at have hunden i 14-16 år. Der er ikke registreret nogen race relaterede sygdomme.