fredag, juni 14, 2024
BlogNyheder

Gør den daglige hundegåtur sjovere med disse tips

De fleste hundeejere kender til den daglige gåtur med hunden, hvor vores firbenede venner får mulighed for at snuse sig omkring og nyde den friske luft. Den daglige gåtur kan dog i nogle tilfælde godt blive lidt kedelig. Specielt om vinteren, oplever de fleste hundeejere at mangle motivation til den daglige gåtur. Men du kan heldigvis gøre den daglige gåtur sjovere på forskellige måder, som du kan læse mere om her.

 

Find nye ruter

Det første tip, til at gøre gåturen med din bedste ven sjovere, er ved at finde nye ruter, som du kan bruge til gåturen. Mange ender ofte med at gå den samme tur, da det er hurtigt at overskue, når man er på vej ud af døren. Men hvis du synes den daglige gåtur er lidt kedelig, kan det ændre meget, hvis du skifter rute ind imellem.

Der er sikkert mange muligheder for at gå en anderledes rute, der hvor du bor. Men vi er som personer vanemennesker, og derfor bliver det ofte en af de sædvanlige gåture.

Når du vælger at gå en anden tur, end den du plejer, ser du nogle andre ting og det er mere spændende end det sædvanlige gadehjørne. Og som et ekstra plus, får hunden også en mulighed for at lugte til nogle andre dufte, hvilket alle hunde elsker. Samtidig er det også mere stimulerende for hunden, når der er nye dufte, så I får lidt ekstra ud af gåturen.

 

Tag godbidder med på gåturen

Tip nummer to, til at gøre gåturen sjovere er ved at tage godbidder med og træne hunden i forskellige øvelser undervejs.

Det kan fx være at sidde pænt, når I venter på at kunne gå over vejen eller lære hunden at gå pænt og ikke trække i snore under gåturen.

Når du har godbidder med, har du en større chance for at lære hunden de ting, som du gerne vil have at hunden skal, når I er ude at gå tur. Og så er det også lidt sjovere at lave små øvelser undervejs, sammenlignet med, hvis I bare går rundt.

Du kan fx bruge Orijen hundefoder som godbidder, så det er sunde snacks du har med til din hund.

 

Tag tøj på efter vejret

Det næste tip, handler ikke så meget om hunden, men mere om dig der lufter hunden. Når du er ude at gå tur med hunden, er det afgørende, at du har taget tøj på efter vejret for at I får en god gåtur.

Specielt her om vinteren, er det afgørende at huske noget varmt tøj til gåturen. Selvom du tænker at det bare er en kort tur, er det vigtigt at huske hue og vanter, hvis det er koldt udenfor. Det skyldes at I ikke nødvendigvis går hele tiden, da de fleste hunde stopper for at snuse, og det bliver hurtigt koldt at stå stille.

Hvis du mangler en god jakke til gåturen, kan du finde et stort udvalg af termotøj på termoland.dk.

Det er samtidig vigtigt at have at par gode sko på, så du kan gå en dejlig lang tur uden vabler eller andre gener.

 

Tag et familiemedlem eller en ven med på turen

Det sidste tip til at gøre gåturen lidt sjovere er ved at tage et familiemedlem eller en god ven med ud på gåturen.

Det er sjovere at gå sammen med andre, da I dermed kan gå og snakke sammen imens I går. En gåtur er faktisk en af de bedste måder at snakke sammen med en god ven, da I er ude at få frisk luft samtidig med at I kan snakke om, hvad der sker i jeres liv lige nu.

Hvis du ikke har en god ven i nærheden kan du også vælge at ringe og snakke med en af dine gode venner over telefon, og få lidt underholdning ind over gåturen på den måde.

Du kan også klare mange andre opkald på gåturen, hvis du fx skal have ringet til boligadvokaten for at snakke om at skrive skøde, ringe til forsikringen eller andre opkald, kan du også gøre det imens du går, og dermed bruge lidt af gåtiden på det.