fredag, juni 14, 2024
Blog

Min hund er lidt svær at styre

Hej,

Jeg vil høre om der er nogle af jer der har nogle gode råd til hvordan man bedst håndterer en hund der indimellem er lidt svær at styre. Hunden er nu blevet fem år.

Mine forældre har haft flere hunde, som alle har været brugt til jagt. Det ændrede sig dog da de fik deres seneste hund fordi den er bange for høje lyde. Når den fx ligger i dens kurv farer den op hvis den hører et skud eller et fly der flyver over huset. Jeg behøver nok ikke nævne at den er fuldstændig skrækslagen nytårsaften.

Når den bliver bange vil den være nogle bestemte steder fx under et bord oppe på loftet. Problemet er så at hvis døren er lukket forsøger den at hoppe op for at åbne den, hvilket kun lykkedes nogle gange. Men i processen har den fået efterladt nogle skrabemærker på dørerne.

Problemet er dog på det seneste blevet større end kun når den bliver bange. Om natten sover den i dens kurv i køkkenet, men nogle gange har den selv åbnet døren ind til stuen hvor den så sover i stedet, en gang imellem endda i sofaen hvor den overhovedet ikke må være.

Det har ikke hjulpet at den er blevet skældt ud de gange vi har set den gøre det.

Hunden er meget kontaktsøgende, specielt er den meget glad når mine forældre kommer hjem, den bliver faktisk lidt for svær at styre i de situationer, den kan fx finde på at hoppe op  selvom den altid får at vide at den ikke må. I det store og hele er den dog ret rolig.

Hunden bliver dog også meget ivrig og for pågående hvis den møder andre mennesker. Da den var yngre var den lidt bange for at møde nye mennesker, men nu vil den altid over til dem. I de situationer nytter det ikke at prøve at give den kommandoer til at blive, man må bare holde den tilbage med hundesnoren. Hvis man sidder i en stol og kæler for hunden sætter den ofte poten op på enten en selv eller også på møblet, igen sikkert fordi den vil have kontakt, men det er fuldstændigt umuligt at få den til at holde op med det igen hvis den først er begyndt.

Ligemeget hvor mange gange man siger nej og tager dens pote ned bliver den ved i et godt stykke tid, det eneste der virkeligt fungerer er hvis min far bliver rigtig vred på den og den får besked om at gå over i hundekurven. Det er dog ikke så ofte at den højlydt bliver rigtig skældt ud, både fordi at hvis man skulle gøre det konsekvent ville det være ret ofte, samt at vi ud fra den måde den reagerer på er kommet noget i tvivl om den overhovedet er klog nok til at forstå hvorfor den bliver skældt ud og hvad vi vil have den til at gøre.

Det er på mange måder en god hund mine forældre har, men den kan som beskrevet være noget besværlig. Hvis nogle af jer har nogle gode råd til hvordan man kunne få den til at holde op med nogle af de mindre gode ting vil vi være glade for at høre fra jer!

Med Venlig Hilsen

Christian