onsdag, maj 29, 2024
Blog

Mange hundeejere ligner deres hund – Ligner du din?

I Danmark elsker vi dyr. De mest almindelige kæledyr herhjemme er hunde, katte, kaniner, hamstere og undulater. Og så er vi danskere også ret glade for akvariefisk.

Men hunden er vores favorit. Skarpt efterfulgt af katten er hunden nemlig danskernes foretrukne kæledyr. Ca. 44 % af danske husholdninger inkluderer en hund.

Så meget tyder altså på, at hunden virkelig er menneskets bedste ven. Måske er det derfor, man siger, at mange hunde ligner deres ejere. Det lyder lidt sjovt, men der er rent faktisk noget om snakken.

Hunde er kærlige og socialt intelligente væsner. Og de er fantastisk gode til at tilpasse sig deres omgivelser. Så en af grundene til at vi synes, vores hunde ligner os, er fordi de tilpasser sig deres ejere.

Genstridige hundehår                                              

Ligheden mellem vores hunde og os selv opstår altså lidt på samme måde som hos et ægtepar, der har været sammen i en menneskealder. Med årene begynder parret at efterligne hinanden. Og med tiden kommer de til at gå og stå og se ud på samme måde.

Ligesom ægteparret ligner hunde og deres ejere altså ikke kun hinanden af temperament. Internettet flyder over af billeder af hunde og mennesker, som også har en tilsyneladende fysisk lighed. Ofte handler ligheden om statur og frisure.

Én ting er at have samme hårstil som sin hund. Noget andet er, at man som hundeejer nogle gange bliver ufrivilligt pelset. For hunde har pels, og dyr med pels fælder. Nogle racer fælder mere end andre, men hundehår har til tider en fantastisk evne til at sætte sig over det hele.

Alle hundeejere kender det. Man har lige støvsuget, og nærmest før støvsugeren er på plads i skabet, føler man, at hundehårene igen ligger rundt omkring i krogene. Og hvad værre er, hundehårene kan være genstridige og sætte sig fast i ting.

Når bare udstyret er i orden

De små hår sætter sig nemt i sofaen, i bilen og på tøjet. De kan være svære at støvsuge fri, men det er der heldigvis råd for. Hundehår kan nemlig fjernes nemt og effektivt med en Fur wizard fnugrulle til hund.

De fleste hunde elsker at køre i bil. Hvis man vil holde bilen fri for hundehår, kan man med fordel købe en ekstra fnugrulle til bilen.

Med en fnugrulle er der altså godt styr på hårene. I hvert fald dem der falder af. Hunde smider den pels, de ikke har brug for, så man kan begrænse mængden af hår, der ryger på gulvet, ved at rede hunden jævnligt.

En enkelt god børste eller en kam, der fjerner overskydende hår, er faktisk det eneste, man behøver. Med det rigtige udstyr er det ingen sag at holde hund. Ofte har vi godt styr på de store og basale udstyrsting som hundekurv, madskåle, halsbånd og foder.

Men der er altså også de små hjælpere, man som hundeejer bliver være glad for at kende til. Et liv med dyr er dejligt. Og med det rigtige udstyr er livet med dyr både dejligt og nemt.